maanantai 29. lokakuuta 2012

Mistä on pienet pojat tehty?


Loppumattomasta kiinnostuksesta kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan.
Tähtiin, kuuhun, ötököihin, maailman maihin, pyssyleikkihin, mutavelleihin, sammakon nutipäihin.
Pikkulegojen näpertelyyn, sahaan, vasaraan ja maalisutiin.
Lumeen, jäähän, veteen, palloihin, mailoihin, keinuihin.
Kaikkeen liikkumiseen, etenkin täysillä juoksemiseen.
Killumiseen ja kiipeilyyn, ansojen rakenteluun ja majojen kyhäilyyn.
Tuntikausien uppoutuminen asiaan kuin asiaan, kunhan se kiinnostaa.

Elämä pikkupojan kanssa on vauhtia, nopeita käänteitä, tekemistä ja menemistä.
Suuria tunteita, selkeitä linjoja.
Herkkyyttäkin, kunhan sitä oppii näkemään. Ja näyttämään.

Joskus tahtoisin kirjoittaa päiväkotien tädeille ja koulujen opeille pitkiä kirjeitä siitä, miten meidän pienet pojat ei ehkä mahdu täysin niille asetettuihin muotteihin.
Miten kauhean hankalaa (ja joskus jopa tarpeetonta?) on saada pientä istumaan pitkäksi aikaa askartelemaan ja piirtelemään.
Miten paljon mieluummin poika kiipeäisi puuhun, nauraisi lujaa ja juoksisi karkuun.
Ja miten mielelläni kyseenalaistaisin tämän tyttöjen maailmassa kehittymisen.
Kertakaikkiaan pojat ovat monessa asiassa poikia.
Ja silti yhtä hyviä.
Ja niitä parhaita ja rakkaimpia.
Ilman oikeaa kynäotetta 4vuotiaana, ilman täydellistä saksien käyttöä ja huolimatta siitä että hänen omakuvansa on vain suuri pallo ja pallo ja suttu.
Ja siinä samassa on nimi.
Yksi suttu.

Mitä enemmän mietin, sitä enemmän kiukustun siitä mihin muottiin pitää mahtua ja miten lapsen pitää läpäistä testit annettuun aikarajaan mennessä.
Ja että miten edelleen mittarina on niin paljon käpylehmä-aika.
Koska ja kuka arvioi kuinka taitavasti hienomotoriikaltaan kömpelö lapsi pelaa angrybirdsiä?

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

lokakuun viimeinen sunnuntai






Kellot siirretty talviaikaan.
Herättiin siitä syystä pienemmän kanssa ennen piirrettyjen alkua. Olipahan outoa.
Kansalaisvelvollisuus suoritettu eli äänestämässä käytiin koko poppoolla.
Ulkoiltu, ja vielä vähän ulkoiltu....niin ihania ulkoiluilmoja nyt!
Puistossa on sellainen suuri jäälätäkkö, jossa on käyty liukastelemassa.

Puuhellassa on tuli rätissyt pitkin päivää. Takkahaaveet kasvaneet suurensuuriksi.
Turkoosi pönttöuuni on haavelistan kärkipäässä.

Keitin mustikkasoppaa, joka suureksi yllätykseksi teki kauppansa odotettua paremmin.
Pakkasta pitää kuulemma saada marjoista tyhjäksi, kun pitäisi saada tilaa lampaanlihalle.
Meille on ollut lammas varattuna, viimevuonna otettiin puolikas. Nyt lihaa tulisi tuplaten.
Lampaanlihan makuun on monella tottumista.

Juotiin me myös pullakahvit, kun saatiin illaksi ihania vieraita. ♥

lauantai 27. lokakuuta 2012

maa valkoisena







Aamulla kahdeksalta mittari näytti keittiön ikkunan ulkopuolella -13astetta.
Verannan ikkunat pakkasen huurtamat.
Auto seisoo pihassa kesärenkaissaan.
Onneksi ei ole tänään asioita minnekään suuntaan autolla.

Ystävän kanssa aamulla kävelylenkillä, lähipuisto oli hurjan kaunis.
Palasin sinne kameran kanssa heti lenkin jälkeen, mutta se kaunein hetki oli jo ohi.
Aurinko mennyt pilveen, ja ehtinyt sulattaan kauneimman kuuran.
Silti näky on kovin talvinen.
Kroppa ei meinaa tarjeta sitten millään, huusholli on kylmän kalsea vaikka lämmöt on päällä.

Ei auta kuin täyttää hella puilla ja vetää villasukkaa villasukan päälle.

torstai 25. lokakuuta 2012





Kauppareissulla en pystynyt vastustamaan uunituoreita juustosämpylöitä ja patonkia. Onneksi kauppareissu on vain kerran viikossa.
Aamupäivällä oli ruusunippuja jäljellä enää muutama. Muutamalla eurolla sain kahdestakymmenestä ruususta meille kaksi kaunista kimppua.
Ja tyrkyllä oli piirustuspapereita ja tusseja, jospa poikia kiinnostaisi hetken ainakin piirtelyt kun on uusia välineitä.


tiistai 23. lokakuuta 2012

iltavuoro


Aamulla leikkimökin katolla oli muutama räntäsateen rippunen valkoista. Hidas aamuherätys, pikkulegoleikit, pojat kymmeneksi kouluun ja hoitoon.
Painelin taas vapaa-ajan koitettettua puolentoistatunnin kävelylenkille. Syksystä selviytyäkseen tarvitaan (D-vitamiinin lisäksi) aimo annos happea, ja liikuntaa jolla saadaan posket punaisiksi ja mieli virkeäksi.
Iltavuoroissa on puolensa.

Enää iltateetä ja sitten käy kutsu höyhensaarille. Kauniita unia.

maanantai 22. lokakuuta 2012

4 vuotias



Juhlahumu on onnellisesti takana. Synttärisankari sai paljon mieluisia lahjoja ja muutaman pehmeänkin paketin (toki siis nekin mieluisia, etenkin äidille ;)). Tarjottavista sienipiirakan, lehtitaikinaleivokset ja kauralastut tein Suklaamarenki -blogista löytämieni reseptien mukaan ja ne onnistui erinomaisesti!! Kiitos kaimalleni ohjeista ♥
Muina tarjottavina oli haamukakku, cocktailpiirakat munavoin kera, namit ja suklaakeksit.

Päiväkotiarki alkoi nihkeästi, kenestäpä nyt loman ja juhlien jälkeen arkeen palaaminen sujuisi pelkällä riemulla...minua kutsuu iltavuoro ja sitä ennen kotihommat, mutta ihan ensiksi ajattelin painella pitkälle kävelylenkille, hurraa, siellä paistaa aurinko!!

lauantai 20. lokakuuta 2012

Hei taas!





Tällä hetkellä pitäisi olla paljon muuta puuhaa kuin blogin päivittäminen, muttakun...Halusin ihan vaan pikaisesti esitellä toissapäiväisen täsmälöydön kirppikseltä: tuo kynttiläkruunu (millä nimellä sitä kutsutaan)  kahdeksalla eurolla!! Olin hurjan tyytyväinen ja mielestäni se on täydellinen meidän olohuoneeseen. On ainakin tuhat kertaa parempi kuin 90-luvun spottivalaisin, mikä siinä aiemmin toimitti kattovalaisimen virkaa.

Eilen käytiin iltalenkillä lähikaupassa ja sain hankittua peltilaatikkoon syys-talvi-kukat. Marjakanerva on ihan uusi tuttavuus, toivottavasti kestää yhtä hyvin kuin muutkin kanervat.

Nyt pylly ylös penkistä ja imurin varteen, sitten vähän vielä kaupungille (pikkumiehen lahjakin vielä hankkimatta) ja illalla leipomista oikein urakalla.

perjantai 19. lokakuuta 2012

Korvapuusteja







Nämä on niitä kuuluisia elämän pieniä-suuria iloja. Pullantuoksu. Yhdistelmä: lämmin pulla & kylmä maito. Pullia leivottiin sunnuntaisille synttäreille ja senverran reilusti niitä tuli, että apuleipuri sai raa`an taikinan lisäksi myös herkutella oman korvapuustinsa.

torstai 18. lokakuuta 2012

pinottuja tyynyjä, haravoituja lehtia, pestyjä pyykkejä...




Ylpeänä myönnän että herättiin tänään klo.10.10. Yövaatteissa oltiin vielä klo.13.00. Siinä aamulla kahvia puoli pannullista, yksi leikkii ja yksi pelailee pleikkaa. Vaihdan verhoja, teen kauppalappua, mietin synttäritarjottavia, pyöritän pyykkiä, ripustelen kuivumaan. Raahaan tavaroita yläkertaan, mietin voisiko mattojen paikkoja vaihtamalla saada vaihtelua.
Vaihdan toisenkin Peikonlehden ikkunan alle. Pinoan tyynyjä, taittelen vilttejä. Etsin servettejä ja lasken pillejä. Haaveilen raidallisista paperipilleistä ja tiedän pikkumiehen ilahtuvan ilmapalloista.
Yllätyksekseni saan pojat innostumaan pihalle lähdöstä. Märkäähän siellä on, ja vaatteet saa heittää samantein koneeseen. Ollaan pari tuntia pihassa ja saadaan viimeiset lehdet haravoitua kasoille. Enää kärrääminen kompostiin. Katselen tyhjää kukkalaatikkoa ja lisään ostoslistaan valkoiset Callunat. Sekä ulkotulet ja tuikkukynttilät.
Syksysynttäreissä on parasta pihan ja kodin valaiseminen kynttilöillä. Tunnelmallista ja toisaalta hämärässä ei vieraat nää vaikka joku nurkka tulisi huonommin jynssättyä.

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Syyslomalla

Vastapainoksi kaikille kuvaamilleni näteille asioille, tässä teille maailman mahtavimmat ja rokkaavimmat Saurukset!! Meidän (ihan pian) 4vee oli niin haltioissaan, kun syysloman alkajaiksi hurviteltiin vuorokausi ruotsinlaivalla, missä oli pääesiintyjänä nämä hurjat. Pakko myöntää että äitikin kuuntelee näitä ihan mielellään.
Poika sai vähän fanituotteita matkamuistoksi ja tietty nimmarit.
Isompi nautti vapaasta meiningistä, kun saivat pari vuotta vanhemman pikkuserkkunsa kanssa jo mennä vähän omia menojaankin. Kävivät discossa, bingossa, pelihuoneissa ja viihtyivät pelikoneilla. Ostivat nameja, purkkaa ja vähän matkamuistoja.
Syötiin seisovassa pöydässä (niinkuin kai perinteisiin kuuluu) ja muuten riennettiin paikasta toiseen, tiiviin syyslomaristeilyohjelman mukaan. Paljon oli puuhaa lapsille. Aika ei käynyt pitkäksi, eikä me sitten uimaan edes ehditty.

Lopulle lomaviikolle ei ole orjallisesti noudatettavaa ohjelmaa. Melkovarmasti mennään uimaan, kuten tavallisestikin joka viikko. Ja varmaan elokuviin viedään lapsia. Jaksaisikohan pienempikin jo istua sen ajan? Niin ja viikonloppuna juhlitaan sitten neljävuotiasta, eli leipomispuuhia luvassa.

lauantai 13. lokakuuta 2012

Loppupäivä löhötään sohvalla.




Nukuin viime yönä vaivaisen neljä tuntia. Juhliminen on rankkaa ja nyt meinaa väsy väkisin iskeä. Väsynyt mutta onnellinen, on ehkä puhki kulunut lause, mutta kuvaa olotilaa parhaiten. Ja toivon tosissani että nauru pidentää ikää. Hyvää se ainakin tekee.

Tänään kaikesta huolimatta ulkoiltu, uitu ja äsken tehty pellillinen lämpimiä voileipiä. Talossa väsyneitä pikkumiehiä ja väsynyt äiti. Hyvällä omallatunnolla vietetään loppupäivä sohvalla sikin sokin ja piirretyt pyörii...vain kulhollinen irtsareita puuttuu.

Kivaa lauantaita teidän koteihin ♥

torstai 11. lokakuuta 2012

Syksyä ja syysloman starttailua...






Syksy on puolessa välissä. Tähän saakka on sateita piisannut melkein joka päivälle. Tänään pilkisteli aurinko hetken aikaa pilvien välistä ja taas tajusi kuinka hämärässä täällä elellään melkein puolet vuodesta! Vaikka syksystäkin ihan tykkään, omalla tavallaan; kynttilöistä, villasukista, sateista jne. Joskus tuntuu että syksyä on liikaa. Sateita on liikaa ja pimeetä on liikaa. Kaipaa valoon ja lämpimään.

Tänään saatiin pihaa taas hieman siistittyä syysasussaan. Haravahommat on voiton puolella. Kaatopaikalle viety oksat ja huonosti maatuvat tammenlehdet. Kuviakin tuli pitkästä aikaa räpsittyä pihalla.

Huomenna alkaa syysloma. Minulla ja pojilla. Oikeastaan tämä on ensimmäinen syyslomani (mies huuteli että ne on kesälomapäiviä) työelämässä. Eipä ole ollut aiemmin syyslomalle tarvetta tai merkitystä, ei ennenkuin koululainen toi uudenlaisen lomarytmityksen mukanaan. Lomani alkaa työhyvinvointi-päivän merkeissä, mennään työporukalla teatteriin ja syömään. Turha kai sanoa, että odotan iltaa innolla. Ihana päästä teatteriin ja ihmistenilmoille ja kiva myös tehdä jotain työkavereiden kanssa.

Kivoja syyspäiviä ja lomapäiviä ja sadepäiviä ja villasukkapäiviä! Tervetuloa uudet lukijat ja kiitos teille ihanille jotka jätätte kommenttia, niitä on niin kiva lukea ♥

tiistai 9. lokakuuta 2012

vapaapäivänuukailua


Tänään istuin kampaajalla. Pyysin lyhyemmän polkkatukan ja sen sain. Sama vanha malli; takaa lyhyt ja laskee eteen. Luin pinon aikakausilehtiä, nautin siitä mistä kai kaikki kampaajalla nauttii. Hetkestä kun ei tarvi tehdä mitään ja siitä kun joku kampaa hiuksia, sutii väriä ja hieroo päänahkaa. Luxusta.

Kampaajalta piti mennä suoraan lounaalle jonnekin tai edes kahville. Mutta nuukailin ja päätin käyttää aikani kirpparit kiertäen. Löytyikin kivoja kirjoja pojille, tarhatossut pienemmälle ja itselle Clarksin mustat matalavartiset saapikkaat. Sitten kiirehdin kotiin kahvinnälkäisenä, nautin kahvista, blogeista ja kaupan (öklömakeasta) kääretortusta. Nuuka minä. Haaveeksi jäi kahvilakahvit, mutta muuten hyvä päivä.

maanantai 8. lokakuuta 2012

mustavalkoista

Arne Jacobsen kupit

Saahan aina haluta ja haaveilla. Etenkin kun on roudannut talosta niin suuren määrän tarpeetonta pois. Ja joulukin tulee, voi kirjoittaa joulupukille tai kääräistä kuusen alle paketin itselleen...
Ja ainakin tälläisenä nuhanenänä on täysin sallittua nauttia "ikkunaostoksista" eli tehdä vähän listaa mitä voisi haluta omaan kotiin, ihan itselleen.

Mitäs tykkäätte ekan kuvan kupeista? Arne Jacobsenin suunnittelemat ihanan yksinkertaiset korvattomat kupit finnish design shopista.



Entäs sitten nämä! Marimekon Kaivo-kuosi on se johon ei vaan kyllästy. Vuodevaatteissa laitoin hempeät kukkakuviot kiertoon (jos niitä paljon olikaan), nyt haluan petiin valkoista, harmaata, mustaa tai sitten raikkaita perusvärejä.
Hinta on ollut se minkä takia meillä ei ole kaivo-pussilakanoita, mutta jos kuitenkin säästäisi ja panostaisi laatuun. Onhan laatu näissä hinnan kanssa oikeassa suhteessa?

Nud Extend jatkojohto, turkoosi
Ja tämän nätimmäksi jatkojohtoa tuskin saa! Näitä voisi kääriä miesväelle joulupaketteihin (sikäli joululle jaksaa vielä antaa ajatustakaan). Miehet kun yleensä haalivat ympärilleen elektroniikkaa ja johtoja. Hauska tuote ja näitä oli vaikka mitä väriä!











Loft D1260 lattiavalaisin






Rakas Joulupukki tai Hyvähaltija, lisään listaani vielä nämä muutamat:
Täydellinen Loft D1260 lattiavalaisin vain karvan alle 900€. Hmmmmm.....



Ja muistitaulu. Oma liitutauluni näyttää ihan reppanalta tämän tyylikkään rinnalla.
Tämä olisi oikeasti aika hieno!



kaikki kuvat http://www.finnishdesignshop.fi/

lauantai 6. lokakuuta 2012


Flunssaiset terveiset. Ei auttanut D-vitamiinin maksiannokset. Nyt puolikuntoisena hoidellaan velvollisuudet ja heitetään pitkäkseen heti kun voidaan. Hunajateetä ja kurkkupastilleja. Ja särkylääkettä ja saunaa. Valkosipulia sukkiin ja sieraimiin. Kamferivoidetta hartioille ja nenän alle.  Mitä vielä keksisin, en jaksaisi sairastaa juuri nyt.

torstai 4. lokakuuta 2012

roinaa, romua, risoja, turhia, tarpeettomia...

11 jätesäkillistä on kotimme tyhjempi pelkkää romua, rojua ja tarpeettomia tavaroita. Melkoinen määrä. Feng shuita tai ei, joku potki liikkeelle eli tarvittiin "vaan se joku". Olen niin innoissani ja täynnä energiaa jo pelkästään siitä syystä että sain sen aikaan. Ja siksi että meillä on nyt vintti puoliksi tyhjä!

Sain eilen sen liitutaulunkin tehdyksi, kuin tyhjästä ne välineet ilmestyivät. Kälyni toi liitutaulumaalin ja kellarista löytyi levy, jonka mies sitten ruuvasi seinään.
Ihan kiva siitä tuli ja mikä tärkeintä, paljon isompi. Että nyt mahtuu pidempiä listoja kirjoittaan ;).

ToDo-lista on kutistunut parissa päivässä melkein olemattomiin. Lokakuusta ei ole vielä viikkoakaan mennyt. Mikä ihmeen energiavaihe onkin menossa, siitä pitää ottaa kaikki ilo irti.

Tänään säntäsin heti työpäivän jälkeen lenkille, ehdin tehdä tunnin lenkin ennen kuin koululainen kotiutui ja sai hakea päiväkotilaisen. Lenkin varrelta otin muutaman kuvan puhelimella.





Mahtava ilma oli ulkoilla. Lehdet kahisi jaloissa. Veneilijät laittelivat veneitä talviteloille. Lenkkarit sai mutakylvyn...



Päivän tekemiset on tehty, siitä olen varma. Nyt oleillaan. Sohvalla, viltin alla, kuppi kaakaoo ja (voi olispa vielä suklaata) uusin divaani. Ei tämä syksy juuri nyt tunnu pöllömmältä!