sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

patakaapin tarinaa
Jokinaikaa sitten haettiin huutiostos kotiin. Tämä patakaappi myytiin reilu satavuotiaana, pinnaltaan kuluneena, koteja kiertäneenä, kahdeksallakympillä.
Myyjä kertoi että kaappi oli ollut hänen mummonsa vanhapiikatädin.
Siis kertomuksen perusteella, sen on oltava vanha.
En ymmärtänyt kuinka hän raaski myydä jotain jolla oli tarina.
Eikä hän melkein raaskinutkaan, oli jo ajatellut että ei haittaisi vaikkei kaappi menisikään. Koittaisi saada sen sitten jonnekin mahtumaan.

Myyjä oli kiinnostunut tietämään mitä meinaan kaapin kanssa. Maalaanko.
Hänellä oli ehdotus, että antiikkivaha olisi kaapin suhteen hyvä valinta.
Tuossa aiemmassa postauksessa sain kuitenkin mielenkiintoista kommenttia siitä että vaha ei olisikaan ehkä paras vaihtoehto, etenkin jos saattaisin joskus havitella maalipintaa.
Ehdotettiin mm. öljyllä käsittelyä. Onko ehdotuksia?

Kaapinpaikka on vielä hakusessa, tuossa missä se nyt nököttää on taustana muurinseinä, joka ei oikein ole paras paikka. En ole myöskään vielä keksinyt mitään täytettä.


7 kommenttia:

 1. Komea on, vaikka vielä ilman tehtävää! Eiköhän sille ajan kanssa käyttöä löydy. Kuvien perusteella ei mitään kovaa kunnostustakaan tarvi? Mun viime vuonna "kunnostama" kaappi sai vasta nyt varsinaisen tarkoituksen, kun asettelin sinne vauvan vaatteet yks päivä :) Seisoskeli yli vuoden meijän makkarissa liki tyhjillään.

  Kesäpäivien jatkoa!

  VastaaPoista
 2. teija, kiitos ja kiva kuulla ettei muillakaan kaikki huonekalut ole heti täydessä käytössä :)) Ja vaikkei tuollekaan ole paikka ja tarkoitus vielä selvillä, ostaisin heti toisenkin, jos tulisi sopuhintaan vastaan. Lastenhuoneeseen lelukaapiksi.

  VastaaPoista
 3. Hei, miks tarvii tehdä sille mitään? Ei se pahalta näytä ollenkaan tuollaisenakaan.

  Ihana kaappi!!!!!

  VastaaPoista
 4. Ihana kaappi! Tykkään vanhoista esineistä, joilla on tarinaa. Anna olla vähän aikaa noin niin tiedät maalaatko ja jos niin millaiseksi

  VastaaPoista
 5. IHANA! Ehdotan myös, että annat hetken olla ihan noin..

  VastaaPoista
 6. Ihana patakaappi! Jospa hiukan aikaa mietit, kyllä se siitä tulee tunne, mitä sille pitää tehdä vai tehdäkö mitään?

  VastaaPoista
 7. Tykkään kovasti näistä vanhoista simppelistä kalusteista. Kuvissa näyttää kauniisti kuluneelta, minäkin miettisin jonkin aikaa ennen käsittelyä. Usein se päätös tulee sitten helpommin (tosin meidän keittiösohvan kanssa en vieläkään oikein tiedä puolentoista vuoden jälkeen!)Meille pitäisi löytää joku vanha kaappi telkulle, entisessä kodissa palvellut ei sovi yhtään tänne uuteen kotiin.

  VastaaPoista