torstai 5. joulukuuta 2013

vessajuttuja osa2.

Olipa kerran vessaremontti. Joka alkoi sattumalta, kun sain kaverin vanhat wc-posliinit. Mies tuli sinä iltana kalareissusta, eikä kyllä ollenkaan ilahtunut siitä että automme takapenkillä makasi käytetty vessanpönttö.
Mutta minäpä olen varsin päättäväinen, itsepäinen ja itsenäinen, ja kun saan jotain päähäni, on sitä vaikea kääntää.
Seuraavana päivänä pyysin vanhempani kahville ja pyysin isää ottamaan vähän työkaluja mukaan. Siinä meni parisen tuntia (vanhat putket tuotti kirjaimellisesti mutkia matkaan) ja pönttö ja allas oli pois. Hain rautakaupasta maalarinpesua, suteja, silikoonia, pikasiloitetta ja purkin kaakelimaalia.
Samana päivänä vielä pesin huolella kaikki vanhat kaakelit, huuhtelin pariin kertaan ja ohjeen mukaisesti annoin kuivua sen reilut 24tuntia.
Kaltaiselleni hätähousulle se on kiduttavan pitkä aika.
Siihen mennessä olin saanut mieheni millin verran innostumaan asiasta, tai ainakin hän oli avulias ja kittaili kaikki vanhojen ruuvien paikat, ja hioi.
Minä sitten tärpättirätin kanssa puhdistin vielä pakkeloinnit.
Sitten oli vuorossa maalaus. Ostin purkillisen Ronseal-kaakelimaalia.
Vaikka myyjä teki lähes kaikkensa etten ostaisi, minä vain hymylin ja totesin että tiedän että se voi mennä ihan pieleen ja että tämä "remppa" on ihan minun oma kokeiluni ja että saatan tulla heti seuraavana päivän kaakelikaupoille.
Mutta empä tullut.
Maalaaminen sujui pienellä "telarullalla" yllättävänkin hyvin. Mutta vaikka maalin kerrotaan peittävän jo yhdellä maalauskerroksella, ei se riittänyt.
Taas annettiin kuivua 24tuntia ja seuraava kerros päälle.
Toinen kerros olikin haastavampi, maali uhkasi kupruilla parista kohtaa, mutta asettui jotenkuten. Nurkat oli vaikeita saada tasaiseksi ja saumat jäi epätasaiseksi ja niistä irtoili laastinpalasia maalin sekaan kun en jaksanut niitä putsailla tarpeeksi. Olisi pitänyt uudelleen saumata, jos olisi tehnyt oikein huolella.
Ja kyllähän kolmas maalikerros olisi ollut vielä paikallaan, mutta minulle tuntuu riittävän aina jo sellainen "ihan hyvä". Ainakin mitä remppaan tulee...
 
Lattia maalattiin jollain betolux-tyylisellä, harmaalla maalilla, kahteen kertaan.
Siinäkin meni kuivumisten kanssa pari päivää.
 
Että ei tämä nyt ihan parissa päivässä tapahtunut, niinkuin olin kuvitellut.
Ja sitte piti kiinnittää pönttö ja allas.
Ne oli oma juttunsa. Mies teki ne hommat, en minä, vaikka ajattelin että nekin osaisin, jos tahtoisin.
 
Sitten oli ikea-reissu, josta ostettiin ainoat uudet jutut; wc-rullateline ja matto.
Pyöreän peilin sain mieheni kaverilta, kun se peili oli aikanaan meidän vanha vessanpeili. Kiinnikkeet oli hukassa ja päätin kiinnittää sen narun ja ilmastointiteipin avulla. Se pysyi tunnin seinällä ja kovalla kilinällä tippui palasiksi lattialle. Huitaisten mukanaan altaan reunalla palaneet kynttilät ja näin oli aika siivo edessä, kun steariininroiskeita sai rapsutella lavuaarin reunoilta.
 
Nyt on hakusessa pyöreä peili.
 
 

 
Siinä tarina. Ja sitten vähän faktoja, jos jotakuta kiinnostaa miten paljon minibudjetin remppa tuli kustantaan (hinnat pyöristetty):
 
* pönttö ja allas  0€
* maalarinpesu, silikoni, pikasilote  38€
* Roseal kaakelimaali x2  80€
* minitela ja sudit 21€
* lattiamaali 18€
* putket, ruuvit 35€
* wc-rullateline 7€
* matto 10€
* koukut (miehen tekemät), spray-maali  4€
* peili (oli)  0€
* juttikori (h&m)  15€
* kynttiläkipot (h&m)  6€
 
 ---------------------
yht. 234€
 
 
Yhteenvetona toteaisin että mikään pienikään remppa ei ole ilmaista, maalit maksaa aikamoisesti ja kaikki ne "oheistarvikkeet". Ilmaiseksi ei saa kyllä mitään tehtyä, mutta toisaalta, kyllä muutos oli aika piristävä! Vessa muuttui raikkaaksi ja isomman tuntuiseksi.
Jälki on omatekoista ja sen näköistä, me ei olla ammattiremppaajia, mutta omapa on kotimmekin. Eikä me tehdä tätä muille, vaan jos jotain tehdäänkin, se tehdään omaksi iloksi.
 
Tulipa tarina, jaksaneeko kukaan lukeakaan, mutta kirjoitin nyt tästäkin kerran lupasin.
 
Ja sitten taas takaisin joulujuttuihin....

4 kommenttia:

 1. Raikastuihan ilme todellakin! Mutta sekin on huomattu, ettei nykyään saa mitään ilmaiseksi, vaikka kuinka yrittää tehdä pienellä budjetilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, se on tosi tylsää!! en ymmärrä miks maalitkin on semmosissa hinnoissa, vaikka onhan ne joo kauheita myrkkyjä jne. mutta mikä niissä oikeesti maksaa?

   Poista
 2. Wau, tulipa tosi kivan näköinen! Ja ihan uuden, ei yhtään näytä kuvissa 'omatekoiselta' :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! Mä totesin jollekin, joka ihasteli kuvaa, että luonnossa ei näytä noin hyvälle. Että huomioikaa että olen kuitenkin parempi ottaan kuvia kuin remppaan, keskinkertaisuus kunniaan :D Nyt lopetan itteni morkkaamisen! ;)

   Poista