perjantai 4. lokakuuta 2013

Aamun valo
Yksi hyvä ystävä poikkesin eilen poikiensa kanssa. Tuliaisina kaunis yksinkertainen lyhty. Kiva olikin saada jotain uutta kotiin. Illalla siinä paloi kynttilät myöhäiseen yöhön. Tänään kun oli vapaa aamu ja sai rauhassa ihastella aamun valoa.
Pidän aamuista, auringonnoususta ja siitä tunteesta että on uusi päivä edessä.

Mietin mitä teen tuolle Runkorosmariinille? Onko tuomittua kokeilla talvehtimista sisätiloissa vai olisiko pimeä kellari parempi? Tiedän että ihanteellinen talvehtimishuone olisi viileä, mutta kaiketi valoisa. No, meillä ei sellaista ole.

Sitten vähän surkeasti kävi Kiinanruusulleni, joka nuupahti täysin Tallinnanviikonlopun aikana. Niin käppyrään oli lehdet kuivuneet että raksin sen ihan matalaksi. Osaako joku viisaampi ennustaa että oliko ruusun kohtalo sinetöity vai versoileeko vielä?

10 kommenttia:

 1. Ihana lyhty! Kasviasiantuntijaksi en ryhdy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mustakin :) mä oon kyllä vähän googlaillut noita kukkienkasvatusohjeita, mutta aina on kiinnostavampi kuulla jos jollain olis joku vippaskonsti ;))

   Poista
 2. Toivotaan, että kiinanruusu toipuu...luulen, että toipuu...:)

  VastaaPoista
 3. Mulla on kiinanruusuja useampia ja välillä ovat olleet kyllä niin unohduksissa että ihme että vielä elävät. Taitaa olla aika sitkeä kasvi joten luulen että sunkin toipuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä-hyvä! Toivoa on...ehkä munkin pitää vaan olla ylihoitamatta tuota parkaa, oon sitä lannotellut niin innokkaasti ja silti kuukahti, ehkä sen pitää talvi saada huilia?

   Poista
 4. Kaunis lyhty. Mukavaa perjantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, mustakin se on kaunis. Ihanaa siinä on vielä se että en olisi "osannut" ostaa sitä itselle. Hauska saada jotain mikä passaa ihan yllättästi omaan kotiin. No, pikkujuttu, mutta iso ilo :D Mukavaa perjantaita sinnekin ♥

   Poista
 5. Kaunis lyhty, ja ilo poltella siinä kynttilöitä. Mulla nousee usein tärkeäksi esineet, jotka olen saanut lahjaksi, ja varsinkin tietty, jos ovat oman maun mukaisia.

  Viikonloppuiloa sinne♥ Ja toivottavasti saat hyviä kasvinhoitovinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät on kyllä parasta syksyssä :) Illat on ihanan tunnelmallisia...

   Viikonloppuja!!! Ja vielä niitä kasvinhoitovinkkejä saa tupsahdella ;)

   Poista