perjantai 11. kesäkuuta 2010

kesäruokaa, omatoimisia lapsia, lomailua...


Varhaisperunat, sipulisilli ja lisukkeet tekee osaltaan kesästä kesän. Nam! Koko perhe tykkää. Ruoka on nopeaa ja vaivatonta.
Pienempi pojista kiipeää äidin lautasen ääreen, etsii lautaselta pippureita, maistelee, ihmettelee, uusia makuja. Suolaista sillilientä.
Perunat maistuvat. Kaikille.
Ne on vielä ruotsalaisia, mutta hyviä silti. Kesän ensimmäiset. Nam!

Olen harventanut retiisirivit. Naatit otin talteen. Käytän salaatissa. Vähän lehtien
"karvainen" pinta pistää miettimään. Varmistan vielä että retiisin vihreä on syötävää ja löydän tietoa terveellisyydestä.

Illalla esikoinen kokkailee isin kanssa hieman epäterveellisempää iltapalaa. Viisvee maustaa kokonaan dipin yksin. Itse. Se on aika kova juttu. Poika on ylpeä. Hän saa tehdä jotain mikä on isin tehtävä aina, Maustaa. Äidille jää pilkkominen ja vispaaminen. Ja keittiön siivous ahkerien kokkaajien jäljiltä.

Loma on puolivälissä. Tälläerää.
Nautimme edelleen kiireettömyydestä. Lomasta lasten ja aikuisten ehdoilla. Joustavasta aikataulusta kaikessa. Aikatauluttomuudesta. Aurinko on paistanut koko viikon, nyt vähän sataaa. Paljonkin.

Huomenna teemme kotijuttuja, kierrämme parit kirpparit ja ollaan vaan. Mansikoita pitää käydä ostamassa.
Vaikka kaikki ostaminen on pidettävä nyt minimissä. Budjetti kesälle kunnossa. Tuli yllävä pakko ostaa uusi läppäri. Nyt taas toimii kaikki koneella.
Se on niin merkittävää, että jätä mielelläni turhat vaateostokset ym. tekemättä. En edes viitsi vaivautua tämän kuun aikana muualle kauppaan kuin ruokakauppaan ja no, kirppareita ei lasketa.

Leppoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti