lauantai 8. lokakuuta 2011

leppoisa lauantai


Opettelen kuivaamaan metsän herkkuja. Puuhellan jälkilämmöllä on hankala pitää lämpötilaa pitkään samana. Lueskelin marttaliiton sivuja ja seuraavaksi koitan kuivauskaappia. Sienisaalis on eiliseltä sen verran suuri että se määrä kannattaa saada kuivaksi, vaikka siihen joutuisi käyttämään energiaa. Nimittäin viime vuonna onnistuin pilaamaan pellillisen kuivaamalla ne tuolla puuhellan uunissa, joka oli liian kuuma....

Pieni poika aloitti aamun piirtämällä. Kurkku toisessa kädessä ja kynä toisessa. Tulee liukuhihnalla "sydämiä", "onkia", "silmiä", "korvia"....välillä huhuilee äitiä piirtämään "särkänniemen" tai "ruuvarin".

Isompi nauttii vapaapäivän aamusta, nukkuu vieläkin.

Mietin aamusaunaa ja suppilovahverokeittoa.


6 kommenttia:

 1. täälläkin on kuivattu kaksi kolme ämpäriä sieniä ihan puuhellalla ja sen uuneissa, mutta muutama pelillinen on kyllä mennyt mustaksi vaikka ollut ihan vähän yli viisikymmentä astetta. vaatii vaan aikaa että menevät ihan rapeiksi.minäkin odotan ensi viikkoa kun mies tulee kotiin reissuiltaan ja pääsen taas metsää pienemmällä porukalla kun tuon pienimmän kanssa siel vähän rasittavaa ;)

  VastaaPoista
 2. Olisipa kiva kuivata metsästä saatuja herkkuja. Metsä ylipäätään olisi kiva. Taas yksi asia, jota kaipaan täällä keskellä kaupunkia.

  VastaaPoista
 3. Hieno sienisaalis! Ihanan kotoisaa..Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Hieno sienisaalis, toivottavasti kuivaus onnistui tällä kertaa. Uusi liina näyttää kyllä hyvältä, sopisikohan meillekin...vaikka oikeasti ei kyllä tarvittaisi :)

  VastaaPoista
 5. Meillä suppikset ovat juur kuivumassa saunan jälkilämmössä. Siellä muutama päivä ja jopa ovat kuivuneet! Ei tarvitse edes käyttää lisäenergiaa.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista