torstai 29. joulukuuta 2011

inspiroivia lehtikuvia





Nyt tiedän taas muutaman mukin, jotka niin kovin paljon haluan.
Marimekon Helsinki-mukit.
Vitsit, mitä ihanuuksia nuo muutkin kuvissa.
Kuvat on uusimmasta kotivinkistä.

Vasta pikaselasin lehden.
Kunhan hiljaisuus laskeutuu taloon,
haudutan pannullisen teetä ja uppoudun lueskelemaan.
Ja koitan olla syömättä siinä sivussa kovin montaa voikkaria.

Aikomuksena on ensi vuoden alusta tehdä perinteistä uudenvuodeninventaariota.
Varata kirpparipöytä ja koittaa raakalla kädellä laittaa osa astioistakin myyntiin.
Tahtoisin astiaston yksinkertaisemmaksi.
Lautaset valkoisiksi.
Ja mukeissa voisi sitten hullutella väreillä ja koolla.
Riittääkö että pari mukia on aina samanlaiset tai samantyyliset?
Tykkäättekö eriparisista?
Vai haaveiletko harmoniasta astiakaappiin?

12 kommenttia:

  1. No onpa joo kivan näkönen koti kaikkinensa! Raikas ja ei yhtään jouluinen :)) Kuulostaa kivalta nuo valkoset lautaset ja eripariset mukit, meillä vähän onkin just sillain. Tai eikö muumimukeja voi sanoa eriparisiksi?? :) + muutamat greengatet päälle löytyy myös.

    Mukavaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. no todellakin, :))) eli melkein jokaisessa suomalaiskodissa taitaa olla sekalainen muumimuki varasto :)

    Onnea uudelle vuodelle sinne teillekin Teija!!

    VastaaPoista
  3. Olen muumipoikkeus sääntöön, eli ei löydy niiskuja tai nuuskuja täältä. :) Eripareja kylläkin, mm. viinilaseja on kertynyt useampaa sorttia. Ajatuksena oli vielä vuosi sitten kerätä kaikkia kauniita uniikkeja viinilaseja antiikkihalleista ja kirppiksiltä, mutta suunta on ehkä vähän kääntymässä yhtenäisyyden suuntaan. Tuuliviiri kun olen sisustusasioihin liittyen.. :D Ehkä molempi parempi?

    VastaaPoista
  4. Kiitos, nämä kuvat inspiroi minuakin! Helsinki-kupeista en ollut kuullutkaan ja tuo keskimmäisen kuvan turkoosi peitto on ihana. Ja hienot kuviomatot. Täytyypä käydä kirjastossa lukemassa uus Kotivinkki! Mulla on myös kauhea innostus päästä tekemään suursiivousta, lähinnä vaate- ja tavarainventaario...astioita vain haalin kirppareilta lisää. :)

    VastaaPoista
  5. Kaappi on aika sekalainen tällä hetkellä ja siinä on sekä hyvää että huonoa.

    Aloin aikanaan keräämään tumman harmaata Teemaa, mutta kas kummaa, sen valmistus lopetettiin juuri parahiksi eikä ollut rahaa ostaa sitä täydeksi astiastoksi ennen loppua. Osa niistäkin on jo kulunut ihan arkisiks.
    Kirppikseltä olen rahapulassa haalinut vähänkin inhimillisen näköisiä astioita arkeen ja nyt on valkoinen teema keräyksessä harmaan rinnalle pikku hiljaa vähän paremmaksi astiastoksi. Valkoiseen on helppo yhdistää vaikka mitä.

    Sasu sai synttärilahjaksi muumimukin, joten päätettiin ostaa tytöllekin. Taitaa niitäkin alkaa kertyä hiljalleen kaappiin... Ajattelin ostaa miehelle hääpäivälahjaksi yhden. (Sunnuntaiana olis 7 v hääpäivä.)

    Olishan se hienoa, että olis vara ostaa kunnon 12 hengen juhla-astiasto ja sitten olis vielä erikseen normi käyttöastiat. Mutta ei ihan heti oo näkyvillä... Eikä kyllä tilaa niiden säilyttämiseenkään tässä kodissa.

    Sekalainen astiasto on lasten kanssa siitä hyvä, ettei harmita niin paljon, jos joku menee rikki.

    VastaaPoista
  6. Samanlaisia inventaarioajatuksia täälläkin. Tosin mietin, että onko tammikuussa väkeä kirpparilla vai ottaisko vasta helmikuulla paikan. Mitäs luulet?

    Meillä on valkoista 24h-astiastosta ja sen päälle on kertynyt muumia ja greengatea ja vähän sitä sun tätä. Siispä osa joutaisi pois, mutta mikä osa?

    VastaaPoista
  7. oottepa jättäneet kivoja kommentteja :) kiitos niistä, tässä aamukahvin ohessa niihin vastailen...

    kaisa: sinä taidat olla suomessa jo harvinaisuus ;) jota oikeastaan ihailen, sillä aika ajoin mietin että myisin kaikki muumini, tosin sitten taas on muutama sellainen mitkä on jo "harvinaisempia"...
    Olen astioissa käyttänyt myös tekniikkaa "vaihtoastiat", tällä hetkellä vintillä laatikossa keltainen teema, jota olen ensimmäiseen omaan kotiini kerännyt, mutta joka tökki jossain vaiheessa pahasti.
    tuuliviiri olen minäkin näissä asioissa..:)

    saija, tiedän kanssa että kun oikeanlainen juttu tulee vastaan kirpparilla niin sen ostan :) Mulla vaan tuntuu olevan nyt joitain hutihankintoja, jotka ehkä jollekin taas aarteita :)
    Lehti kannattaa kyllä lukaista,itelle se tuli jonain lahjalehtenä postilaatikkoon! Oli kiva yllätys!

    katja; valkoista teema minäkin vähän meinaan...se on niin ajaton ja simppeli! ja puolensahan eripariastioissa toki on, juuri tuo että jos joku menee rikki. Eikä ne kirppiskipot ja kupit ole hinnalla pilattuja!

    nonna: luulen että helmikuu voisi olla loppujenlopuksi parempi! =)
    se se vaikeeta onkin, mistä luopua? Kun on vähän hamsterin vikaa....:)
    Mulla olis paljon koboltinsinisiä laseja ja lautasia ja kulhoja, mutta niilläkin jotenkin tunnearvoa, ja aattelen että jos ne joskus taas miellyttääkin silmää :)

    VastaaPoista
  8. Kun mä asuin vielä kotona, niin meillä oli aina eriparisia mukeja ja mä vannoin, että kun asun itsekseni, niin ostan kaikki astiat samaa sarjaa..nyt mulla on Teemaa, ja voi vitsit oon siihen niin kyllästynyt. Mut siis noi Helsinki-mukit!!!!!!!!!!!! Apua, mä oon ihan Hesa-fani, mun on pakko saada noita. Taidan laittaa Muumi-mukit kirppikselle ja hankkia noita Hesa-mukeja!! Ja siis haluaisin muutenkin todellakin tehdä astiakaappiini raivausta. Oon ihastunut Villeroy & Bochin siihen astiastoon, siihen valkoiseen missä on sinisiä kuvioita, en muista sen nimeä. Mut kun on se kaappi täynnä Teemaa..iso PLÄÄH. :)

    VastaaPoista
  9. Muumeja löytyy, kuten myös muuta, eriparista ja pirteää ennenkaikkea! Mukavaa Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  10. Meillä mukeissa eripari linjaa. Muumit vähän kyllästyttää, mutta toisaalta aika ihania, en raaski luopuakaan. Voisi pakata hetkeksi varastoon (jos olisi sellainen) ja hankkia tilalle jotkut ihanat ja simmppelit. Teema-lautaset ovat pölyttyneet kaapissa vaikka kuinka ja kauan ja joutaisivat ehkä jo pois. Astioita voisi olla vaikka kuinka, voisi vaihdella kun kyllästyttää. Ja mies ei tarvitsisi kuin ne yhdet ja samat, aina.

    VastaaPoista
  11. Joo mä luin tota samaa lehtee ja ihastelin noita mukeja.Näytin miehellekkin Hanna Konolan keittiöö tosta kotivinkistä koska tykkäsin siitä älyttömästi.
    Mä olen nyt ostanut peppi ja Eemeli mukeja.Meillä on kaikki vähä eriparii.Ei oikeestaan mitään linjaa.Isot lautaset on valkoiset.
    Ostaisin kyllä astioita enemmänkin jos mulla olis vaan tilaa.
    Ja joka aamu kun herään mä kyllä ihan oikeesti mietin mistä kaffe kupista juon:)
    Ihastelin myös niitä mattoja siinä Konolan koti jutussa.
    Mä mietin kans just pääni puhki et jos ottais taas pariks kuukaudeks kirppis pöydän mut tulin siihen tulokseen etten vielä ota.Noin myyntiä ajatellen.Koska nyt on alet kaupoissa ja ihmiset myy kaikkii ei toivottuja joululahjaks saatuja rojuja kirppiksellä.
    Mulla on tossa ikkunan alla Marimekko.Tekis niin mieli sieltä kaikkee...
    Hyvää Uutta Vuotta teidän perheelle♥

    VastaaPoista
  12. anna: :))) ne hesa-mukin saa epäilemättä suuren suosion!! säilytystila se taitaa olla se ongelmanydin, jos olisi metrikaupalla kaappitilaa niin voisi kerätä vaikka mitä astiastoa, vaikka kuppi kerrallaan!

    hyvä mieli: onnellista uutta vuotta sinnekin! taitaa kupeissa olla vaikea pitäytyä vain yksissä...;)

    kirsikka: ihan kuin omasta suustani/näppiksestäni tuo teksti!:) miksi miehelle riittää aina samat? kuten sama huonejärjestys ja sama nojatuolin paikka?...tylsäää.....

    sannu: marimekko alakerrassa!!! =) kuulostaa jopa pelottavalle...;) Onnea uuteen vuoteen sinnekin! ♥

    VastaaPoista