tiistai 24. heinäkuuta 2012

9 päivää






Oltiin reissussa. Seitsemän yötä nukuttiin tuossa ekan kuvan talossa. Hieno vanha hirsitalo, jossa oli makuuhuone jokaiselle perheelle, isot oleskelutilat ja oma piha. Lyhyt kävelymatka rannalle, vähän pidempi ydinkeskustaan. Silti kävelymatkan päässä kaikki tarvittava.

Käytiin yhtenä päivänä kylpylässä/vesipuistossa. Monena päivänä rannalla, vaikka kova tuuli ei ihan auringonpalvontaa suosinutkaan. Lapset viis veisasivat tuulesta tai siitä että pilvet peittivät välillä auringon. Merivesi oli kylmää, kun ei kuitenkaan tämän etelämmässä oltu.

Ruoka oli huomattavasti halvempaa, niin kaupassa kuin ravintoloissa. Hyvissä ruoissa siis oltiin, syötiin meksikolaisessa, intialaisessa, italialaisessa ja perinteisessä eestiläisessä. Sammakonreisistä perunankuoriin. Ja ne ihanat, edulliset viinilasilliset, joihin oli kerrankin varaa, vaikka joka ruoalla.

Viimeinen yö majoituttiin ystäväperheen luona. Päästiin siellä saunaan, ja valmiiseen pöytään. Vaihdettiin kuulumisia, ja ihasteltiin heidän suurta pihaa ja valtavaa kasvimaata. Osa porukasta kävi kanottiretkellä joella, pojat koittivat saada joesta kalaa ongein ja haavein. Ja juoksivat perhosten perässä. Tuliaisiksi saatiin avomaankurkkuja, mansikkahilloa ja pähkinäpuun taimet.

Tein vaateostoksia. Mukavat alet oli menossa. Muutamat mustat housut, parit topit, huivin, neuleen, mekon ja kenkiä. On nyt shoppailtu riittävästi tälle kesää.

6 kommenttia:

  1. Ihana kohde tuo Pärnu. Mekin kävimme ja tykkäsimme tänäkin kesänä kovasti. Kivan lähelläkin.

    VastaaPoista
  2. Totta! Se että pääsee noin nopsaan ja edullisesti vaihtaan vähän maisemaa on loistojuttu :D Paljon kaunista tuossa kesäkaupungissa.

    VastaaPoista
  3. Kauniilta näyttää!! Ihana tuo mansikkajutska... hitto, pitäis lähtee tuonne Viroon joku kerta, niin kivoja juttuja siellä, etenkin ne eduliset vinkut ravintelissa :) Muutenkin, Saarenmaata on kehuttu niin kauniiksi kesäisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saarenmaalla en oo koskaan käynyt, ja sinne vois haluta seuraavaksi :) Mansikkakakku oli tosi hyvä, siinä oli mascarponejuustoa (kirjoitetaanko noin?) ja maksoi 4-5euroa!!

      Poista
  4. Kuullostaa ihanalta lomalta ja kaunis paikka. Olen kuullut niin paljon positiivista merinaapuristamme. Pitäisi varmaan itsekkin matkustaa Tallinnaa pidemmälle =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti lähteä tallinnasta etelään, hintataso laskee ja paljon kaunista!! Me oltiin viimeinen yö pienessä kylässä/kaupungissa n.30-40km tallinnasta!

      Poista