keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kierrätystä.
Meidän koti on rakennettu kodiksi oikeastaan melkein kokonaan kierrätetyistä asioista. Uutena on ostettu ainoastaan pari mattoa, sisustustyynyjä ja yksi astiasenkki, ja eteisen lipasto. Kaikki muu on ostettu secondhandina, huutiksen kautta, fb:n myyntipalstoilta tai saatu tutuilta sekä sukulaisilta.

Miksi näin? Sille ei taida olla mitään selvää syytä. Ehkä olen nuuka, tai tarkka. "Tarkanmarkantyttö". Ehkä en pidä siitä että ihmiset kuluttavat vain kuluttamisen ilosta. Tai ehkä vain ajattelen että kotiin kulkeutuu tavarat sitten kun niiden aika on. Oikea ajoitus, hyvä tuuri, onnekas kirppisreissu. Ehkä en ikimaailmassa voisi kuvitella laittavani tuhatta euroa sohvaan? Hmmmm....

Tämä oli siis aasinsilta siihen, miksi nämä kuvat olen tänään räpsinyt.
Nimittäin aurinko houkutteli minut avaamaan meidän pienen pienen parvekkeen oven. Ja parvekehan on ollut tähän saakka oikeastaan vain petivaatteiden tuuletusta varten. Siinä se aurinko lämmitti mukavasti, tuulikaan ei osunut ja aloin katsella ympärilleni. Parveke on surkean surullisessa kunnossa. Maalit kulunut metallikaiteista, seinänvierellä nökötti rapistunut penkki ja pino kukkaruukkuja.

Pyysin miestä viemään kuvien penkin kaatopaikkakuormaan, kun päähäni pälkähti ideoita miten saada parveke viihtyisäksi. (Siitä sitten myöhemmin). Mies ehti saada painavan, säiden runteleman penkin eteiseen, kun hihkaisin, että mitäpä jos koitettaisiin penkkiä tv-huoneeseen?
Mieheni on siinä mielessä fiksu, ettei ala tälläisessä tilanteessa vänkäämään vastaan, vaan antoi minulle vapauden sovitella penkille uutta paikkaa. Ja tässä se nyt on.
Mielestäni ihan täydellinen paikka pienelle lisätasolle!

Viikonloppuna sitten parvekkeen kimppuun, siitä taitaakin tulla oikeen pääsiäsparveke. Keltaista nimittäin sinne ainakin tulee....

6 kommenttia:

 1. Meilläkin on suurinosa huonekaluista vanoja....rakastan vanhoja tavaroita joilla on elämää takanapäin....kiva miettiä mitä ovat nähneet "edellisessä elämässään"...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri. Esineillä/huonekaluilla, joilla on joku "tarina", on paljon kiinnostavampi kalustaa kotia. Tosin joskus mietin, olisiko sittenkin parempi ettei olisi niin tunnepitoista suhteeni tavaroihin, olisi sitten helpompi laittaa taas kiertoon. Nimittäin talo on täysi. ;)

   Poista
 2. kierrättämällä voi tehdä upean kodin, ja se ei rahaa aina kysy.. mullakin on lähinnä kierrätys koti jos näin tarkemmin ajattelee :) hienoja kuvia sulla. Nykyään on aika usein niin kiire ettei aina ehdi opiskelujen takia kommentoida, mutta tällä seuraillaan vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ja ihana ett' ehdit kommentoimaan, opiskelut vievät aikaa, luonnollisesti. Tuntuu itsekin että blogien lueskelu jäänyt vähemmälle, tai oikeastaan juuri kommentin jättäminen. Kun vie sitä kallista aikaa....pitää kunnostautua ;) Tsemppiä opiskeluihin!!!

   Poista
 3. Sama täällä, uutta on vain yksi vitriinikaappi, tai onhan sekin jo pian 15 vuotta vanha ja ruokapöytä sekä tuolit plus vuodesohva. Vuodesohvaan, jossa vieraat nukkuvat, halusin panostaa, joten siinä piti katsoa ennen kaikkea toimivuutta, vaikka jokin ihana vanha sohva olisikin houkuttanut. Vanhat, tarinoita sisältävät kalusteet vain kiinnostavat enemmän kuin suoraan liikkeistä ostetut, vaikka toki joskus uusiakin tekee mieli ostaa, jos sattuu joku hyvin vanhojen joukkoon sopiva tulevan vastaan. Tosin meille ei nyt mahdu yhtään enempää, mutta onneksi uudessa kodissa on varmaan kolminkertaisesti tilaa kaikille "aarteille".
  Soma tuo pikkupenkki ja pääsiäisparveke kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Kyllä munkin tekee mieli mm. uutta, siis UUTTA sohvaa, joka olisi elämäni ensimmäinen KAUPASTA ostettu, voisi oikein koeistua, miettiä kangasvalintaa jne. Se on haaveissa....sitä ennen vanha pitää tarpeeksi istuttu, mennäkseen eteenpäin, tosin sillekin voi olla vielä ottaja ;)
   Pääsiäisparveke on ihan vaiheessa nyt kun tuli sateet...ikea reissuakin se vähän vaatii...mutta sateet tuli kyllä kaivattuu väliin; raikastuu ilma ja pölyt saa kyytiä! :)

   Poista