lauantai 30. heinäkuuta 2011

muistoja matkasta

 Viitisensataa valokuvaa viikon ajalta. Mahtavia rakennuksia, vanhoja taloja, niiden talojen rapistuneita kulmia, kauniita ikkunoita, ovia, peltikattoja, mahtavia värejä vierivieressä. Mukulakivikatuja, huoliteltuja ja huolehdittuja kukkaistutuksia, roskattomuutta, ihmisvilinää, autopaljoutta...
 Rauhallinen hotelli, kaunis ja rauhallinen näkymä hotellihuoneen ikkunasta, yöllä liikenteenmelua, ambulanssinääniä, nukuttava ikkunat auki leväällään, kuuma, hiostava, viimeisinä päivinä sadekuuroja ja ukkosen jyrinää, kerran kastuttiin kunnolla, päästä varpaisiin, muuten hikoiltiin helteessä.
 Jalat rakoilla lampsimisesta. Kymmeniä kilometrejä talsittiin kaupunkia ristiinrastiin. Esikoinen oli mahtavan reipas kävelijä, pienempi matkusti brioissa. Menimme ratikalla eläintarhaan ja toisena päivänä etäämmäs ydinkeskustasta. Ne oli elämyksiä ja isoja juttuja nekin. Kerran kuljettiin matka junalla jurmalaan, viettämään rantalomapäivää. Vain vesi oli liian kylmää. Niin kylmää että nilkat jäätyivät jos seisoi muutamaa minuuttia kauemmin vedessä. Rannat oli upeat, hiekka hienoa ja vaaleeta.
 Pojat ottivat ilon irti kaikesta. Lähes kokoajan olivat innoissaan ja hyväntuulisia. Toki väsyneenä kiukuttikin, mutta yllättävän vähän. Sitten luvattiin jätskiä, hotellilla pitkää vaahtokylpyä ja illalla sai katsella piirrettyjä normaalia nukkumaanmenoa kauemmin.  Ja se että aamupalalla sai vesimeloonia, hilloleipää ja munakokkelia.
Ja että ravintolassa sai tilata oman pulloveden tai limun.

 Puistoalueet oli suuria, siistejä ja siellä oli se sellainen silta täynnä lukkoja. Veikkasimme että vedessä oli paljon avaimia.
 Eläintarhassa nähtiin leijonia, virtahepoja, jääkarhu, apinoita, kameleita, tiikeri..vaan hienoin oli kuitenkin kirahvi.
Kateellinen olen kauppahallien tarjonnasta. Missä on meidän valikoimamme?

Kaikenkaikkiaan onnistunut ja hyvä reissu! Olimme todellakin lomalla kotikuvioista, söimme hyvin ja suhteellisen halvalla hyvää.  Nyt kotonakin hyvä olla, rauhallista ja kotoisan helppoa, jokaisella omaa tilaa enemmän, omia juttuja ja enää kymmenen päivää koulun alkuun.

Äitiä jännittää ehkä kaikista eniten.

3 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja ihania tuttuja maisemia!
  Teidän loma kuulosti loistavalta..

  VastaaPoista
 2. näyttää tosi kivalle paikalle viettää lomaa. se koulun alku on kyllä jännää, ja niin tärkee miten se elämä siitä sit lähtee suuntaa ottamaan. Toivotaan että kohdalle osuu hyvä ope! :)

  VastaaPoista
 3. Riika on vaan niin kaunis!! Suosittelen muillekin, vaikkapa pidennetty viikonloppu!

  VastaaPoista