lauantai 9. heinäkuuta 2011

Ostoslistalla kamera.

CANON EOS 550D + 18-55 IS KIT
                                   kuva: rajala pro shop

Täällä olisi iso ongelma kameran kanssa, lähinnä laturin kanssa (kamera on amerikasta ostettu ja tarvitsee laturin väliin vielä sen muuntimen).
Ja koska laturit tuntuvat olevan kalliita ja kamera jo kuitenkin itselläni ollut pari vuotta, sitä ennen jo edellisellä käytössä (huutishankinta), niin olen pohdiskellut uuden hankkimista. Tässä kun voi tulla suljinkin tiensä päähän piakkoin, sen verran paljon kuvia on tällä räpsitty...

Nykyinen on Canon EOS 350 (?). Ja olen tykännyt kyllä.
Edellinenkin järkkäri, joka vielä toiminnassa mutta sitä vanhaa filmirullamallia on canonia, ja ajateltiin että olisi järkevä pysyä merkissä, jotta sopii objektiivit ym. "varaosat" toisiinsa.

Mutta iso kysymys onkin nyt sitten mikä olisi se malli?
Hintakin toki tässä sanelee, välillä mietin että ostaisiko jonkun halvemman kompaktikameran ja sitten kun taas työelämässä, niin satsaisi kalliimpaan? Mutta kun on tottunut kuvaamaan järkkärillä, niin miten kuvaaminen maistuu taas pienemmällä?
Toki pienemmässäkin puolensa; kulkee näppärämmin mukana.

Millaisia kameroita te kannatte?

Otan vastaan vinkkejä, linkkejä, suosituksia tai jos jollain olisi ylimääräistä myytävänä, niin sekin kiinnostaa!!

8 kommenttia:

 1. Minäkin haaveilen järkkäristä, mutta nyt siihen ei kyllä ole varaa. Olen yrittänyt katsella käytettyjä kohtuuhintaan, muttei kyllä vielä ole tullut vastaan.

  Olen ollut melkein tyytyväinen kompaktiin Canon PowerShot SX 100 IS:ni, mutta kyllä sillä on valon vähetessä (talvella ja iltaisin) melko tuskaista saada mitään aikaan. Olen ajatellut, että menköön, niin kauan että hajoaa, ja sitten aletaan katsella uutta.

  VastaaPoista
 2. Juurikin tuo kuvan kamera tosin 18-135 obiskalla. Oon ollu tyytyväinen, tosin objektiiveja haluaisin ainakin makron ja laajakulman, ja, ja... ;-) Mutta on hyvä, ihan kaikkia hienouksia en ees osaa vielä käytää.

  VastaaPoista
 3. No justiinsa tuo 550D löytyy täältä. Oon tykännyt, vaikka perehtyä pitäis vielä paaaljon enemmänkin! Mä oon jo niin tottunut isoon möllyskään, kulkee aina mukana. Ja ihmiset ympärilläkin jo tottuneet, että taas toi tossa zuumaa, niinku joku toimittaja.. :D

  Onnea hankintaan!

  VastaaPoista
 4. Minä nappailen kuvia Canon EOS 40D ja olen ollut tyytyväinen. Objekti on kuitenkin tärkeämpi kuin se runko ja niihin saa uppoamaan rahaa niin paljon kuin vain on =) Itse tykkään käyttää 50mm 1,8F Canonin omaa objektia. Tykkään. Saa hyvin syvyttää kuviin. Se on myös edullinen. Paljon on opeteltavaa hienosäädön ja nappuloiden kanssa, mutta pikku hiljaa opetellaan =)

  VastaaPoista
 5. Itselläni on käytössä Canon EOS 450 D ja reissuja varten Canonin PowerShot-sarjasta pokkari, jossa on monipuoliset manuaalisäädöt ja jalustakierre.

  Olisin sitä mieltä, että kannattaa hankkia uusi Canon, johon vanhat objektiivit sopivat :-)

  VastaaPoista
 6. tähänväliin, kiitos vastauksista!! Kyllä melkein kallistelen tuon kuvan kameran puoleen...vielä tosin odotan jos jotenkin saisi laturisysteemin korjattua. Saisi lisää aikaa miettiä ja kartuttaa kameranostorahastoa :D

  VastaaPoista
 7. Meillä EOS 450D ja olen myös tykännyt kovasti. Jos nyt hankkisin, niin ostaisin juuri tuon kuvan kameran. Tosin parempi objekti ja irtosalama olisivat ostoslistalla sitten joskus...Hirmu kalliita nuo lisäosat. Olen kyllä vähän laiska kantamaan isoa kameraa mukana, pitäisikin ''ryhdistätytyä'' siinä.

  VastaaPoista
 8. Moikka,
  Ootkohan jo mahtanut ostaa kameran. Tuli mieleen, että jos mielessä käy, että sittenkin pikkuisempi kamera olisi helpompi kantaa suosittelen Canonin PowerShot sx210 IS tai PowerShot s95.

  Molemmat huippukameroita mielestäni.

  VastaaPoista