maanantai 14. helmikuuta 2011
"Kettu vaikeni ja katseli kauan pikku prinssiä.
-Ole hyvä...kesytä minut! se sanoi.
-Kyllähän minä mielelläni, pikku prinssi vastasi, mutta minulla ei ole paljon aikaa. Minun täytyy löytää ystäviä ja oppia tuntemaan paljon asioita.
-Ei voi tuntea muuta kuin sen, minkä itse on kesyttänyt, kettu sanoi. Ihmisillä ei ole enää aikaa tuntea mitään. He ostavat kaupoista valmiiksi tehtyjä tavaroita. Mutta kun kaupoissa ei myydä ystäviä, niin ei ihmisillä enää niitä ole. Kesytä minut, jos kerran haluat ystävän!
-Mitä minun tulee tehdä? pikku prinssi kysyi.
-Sinun täytyy olla hyvin kärsivällinen, kettu vastasi. Ensin istuudut ruohikkoon, noin, vähän etäälle minusta. Minä tarkastelen sinua, etkä sinä puhu mitään. Väärinkäsitykset johtuvat aina sanoista. Mutta päivä päivältä voit istuutua vähän lähemmäksi..."

                      antoine de saint-exupèry, Pikku Prinssi


              Aurinkoista Ystävänpäivää!

9 kommenttia:

 1. Sain tämän saman tekstin joskus vuosia sitten ystävänpäiväkortissani. Vaikka satu oli tuttu, jäi kortti talteen ja mieleen. Aikansa pelastus minulle, vieläkin hiipii kyynel silmään.

  Kaunista ystävänpäivää sinulle ♥

  VastaaPoista
 2. Kaunis teksti!
  Sydämellistä ystävänpäivää sinulle ♥

  VastaaPoista
 3. Kaunista ja onnentäyteistä ystävänpäiväiltaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Hyvää ystävänpäivää ♥ Kiitos ihanasta viestistä, jonka olit jättänyt blogiini. Lohdutti suunnattomasti väsyneen äidin päivää!

  VastaaPoista
 5. Heippa! Soittelin sulle tänään, yritin lenkkikaveriksi. Yritän uudelleen joku päivä. :) Kävelin sitten Kallen kanssa Makuuniin ja Subiin :) Lähde sä seuraavalla kertaa mun kanssa, niin tulee säästyttyä noilta kaloreilta :)

  VastaaPoista
 6. Olipa ihana. Tajusin etten oo tainnut lukea Pikku prinssiä. Tai jos olen niin siitä on niin kauan aikaa etten muista. Kirjastoon... :)

  VastaaPoista
 7. Saija, tuo on ihan paras kirja. Sain sen joskus viistoistaveenä äidiltäni ja taitaa olla ainoita kirjoja jonka olen lukenut uudestaan ja uudestaan.
  Kirjassa on niin paljon viisaita sanoja meille aikuisille!

  Anna, huomasin..olin maanantaisella jumpallani :)

  Minni, ihana kuulla, hyvä että lohdutti, noita päiviä kun on meillä kaikilla joskus ja helpottaa kummasti kuulla se. <3

  Kaaponkammari ja riitta, kiitos <3 (mistä ihmeestä saatte sen OIKEAN SYDÄMEN???) :)

  Emilia, oli vaikea valita noin paljon puhuvasta kirjasta yhtä kohtaa, on kyllä yksi parhaista. Ehdottomasti lukemisen arvoinen.
  Kiitos kauniista kommentista!

  Heps, oli varmaan ensimmäinen kerta kun kommentoin näin "kattavasti" ja eritellen....en aina jaksa, ehdi vastailla....tätä aihetta Selma hyvin käsittelin..ei ole minunkaan osalta koppavuutta tms. Mieluummin käytän aikani postauksen tekemiseen ja teidän muiden blogien kommentoimiseen. :)

  VastaaPoista
 8. Myöhäiset ystävänpäiväntoivotukset täältäkin ;) Ja ihana tuo pätkä pikkuprinssistä, viisaita sanoja todellakin.

  VastaaPoista
 9. Aah, mä niin pidän pikku prinssistä! Ostin tytölle aikoinaan pikku prinssi-repunkin, vaikka onkin prinsessa.Pitäisikin lukea taas!

  VastaaPoista