lauantai 2. maaliskuuta 2013

Aamuihminen


Aamut alkavat valoisina. Virkeämpänä huomaa heräävänsä. Suunnittelee jatkavansa unia aamupiirretyillä, muttei malta. Valo suorastaan vaatii pitämään silmät auki.Lasi tuoremehua. Kahvinkeitin napsahtaa päälle. Aamuihminen rakastaa rauhallisia aamuja. Ja haaveilee aamulenkille. Katselee ulos ikkunasta, tarjoilee pikkuihmiselle (vielä aivan uniselle) aamupalaa olohuoneeseen (!!!). Kuvaa tulppaanin kukkia ja varsia. Valkoiset on kauniita.


Hiipii varpaillaan, vaikkei oikeasti tarvi olla edes hiljaa. Perheen aamu-uniset ei anna äänten häiritä. Keräilee vaatemyttyröitä lattioilta ja laittaa pyykkikoneen päälle.
Kaataa kuppiin kahvia. Uutta lukemista. Ihailee kauniita koteja, haaveilee, hymyilee.
Suunnittelee päivää.
Vain muutama sovittu asia tälle päivälle.Nautiskelee ajatuksesta ettei koko aamupäivän aikana ole pakko pukeutua. Voi kääriytyä täkin alle, pikkuihmisen viereen sohvalle. Voi torkahtaa, voi keittää toiset aamukahvit. Voi mennä lenkille, tai olla menemättä. Ripustella pyykkejä.
Hidastella, vetkutella.

8 kommenttia:

 1. Kiireettömät aamut on ihania. :) Rentoutumisen täyteistä viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 2. Tämä oli aivan täydellinen aloitus tälle täydelliselle päivälle! Ihanaa kiireettömyyttä! Nautitaan! Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. niin sitä pittää :) ihana kuvaus lauantai aamun kiireettömyydestä !
  mukavaa viikonlopun jatkoa !

  VastaaPoista
 4. Kuvailet minunkin unelma-aamuani, juuri tuollaista olla pitää keväisenä lauantai-aamuna. Hyvää viikonloppua!

  Anu

  VastaaPoista
 5. ihana levollinen postaus. Kiitos!
  Toisin on täällä. Eilinen ilta kerrostalomme rapussa oli rauhaton, yö samoin ja kaikki jatkui vielä aamulla... olen aivan hermorauniona ja haluaisin kuitata kaiken univelan ( kerääntynyt samojen naapurien toimesta usealta viikolta ) ja ketutuksen hakkaamalla kattiloita ja niiden kansia, rymistelemällä ja huutamalla julki kaiken sen vääryyden, mitä aiheuttavat muille kanssaeläjille tässä taloyhtiössä! Ottaa niin paljon päähän, että menee tämä kommenttikin valittamiseksi. siksipä pistän kirjoittamiselle nyt pisteen. ;)

  t. vakkarivieras

  VastaaPoista
 6. Aamut on parhaita. Varsinkin kesällä. Niitä kesäaamuja odotellen kun voi hakea marjat puskista ja salaatit penkistä pöytään.

  VastaaPoista