tiistai 6. toukokuuta 2014

Rentoutumisesta & itsensä (toisten) hemmottelusta.

 
 Rentoutumiskonsteja on vähintääkin yhtä monta kuin on erilaista persoonaa. Kukin kokee rentoutumisen omalla tavallaan. Rentoudun hyvässä seurassa, tai yksin. Luonnossa, kauniissa ympäristössä, hiljaisuudessa, hyvän ruoan äärellä, saunassa. Muutamia mainitakseni.

Eilen oltiin viettämässä iltaa Miinan savusaunalla. Lähdettiin liikenteeseen äitini, tätini ja kahden serkkulikkani kanssa. Itselleni tämä oli jo toinen kerta samaisella saunalla. Odotin kovasti tätä iltaa. Tiesin että luvassa on monta tuntia kiireetöntä olemista, luonnonkauniissa paikassa, hemmoteltuna.
Olimme ansainneet illan itsellemme.


Alkuunsa juotiin pienet puhdistavat alkumaljat, meidän viiden lisäksi siis saunalla oli viisi muuta naista. Saunailtoja kun järjestetään niin että sinne voi kuka vaan varata paikkansa tai sitten voi varata saunaillan ihan "omalle sakille".

Maljojen ja pienen tervetulopuheen jälkeen alkoi saunominen. Kyseessä on vanha savusauna. Saunomisen lomassa käytiin kastautumassa ohi virtaavaan jokeen, taas saunottiin (yhteensä liki kaksi tuntia)...Illan ohjelmaan kuului saunan lämmössä tehtävä turvehoito & liukukuppausta. Molemmat on sellaisia että ne vain pitää kokea.


Saunomisten ja hoitojen jälkeen oli tarjolla salaatti-iltapala sekä kahvit.
Hyvin maistui, ihanat terveelliset tarjottavat, ja nauru raikui saunamökissä!
Ilta venyi lähemmäs puoli yhdeksää (kai... katsoinko edes kelloa). Niin se aika meni siivillä, mieli rentoutui ja lepäsi, kroppa lähti puhdistautumaan ja aineenvaihdunnalle annettiin potkua...

Isot suosittelut tälle paikalle, googlettamalla saa lisäinfoo.


2 kommenttia: