perjantai 3. kesäkuuta 2011

kaksin kotonaTalo on hiljainen. Pienempi poikamme nukkuu. Isompi on isin ja kummisedän kanssa järvellä. Ottivat teltan mukaan, hakivat kaupasta evästarpeet ja yöpyvät saaressa. Poika oli niin hurjan innoissaan ja sanoin että hän on aika onnekas kun pääsee miesten seuraan. Vasta kuusivuotias.
En osaa arvostaa mitään enempää kuin aika jonka isä viettää poikansa (=poikiensa) kanssa. Enkä pelkästään siksi että se vapauttaa minua pääsemään helpommalla "vain" toisen kanssa, vaan siksi että vahva ja hyvä isäsuhde on rikkaus.
Poikien silmät loistaa kun isä tulee töistä, kun isä pelaa, järjestää heidän kanssaan kalapakkia, kertoo eläinten nimiä kuvakirjasta, opettaa sahaamaan, naulaamaan, sytyttämään nuotiota.

Ja taas, hupskeikkaa, meni juttu sivuraiteilleen, kun piti vain ohimennen ja alkuunsa mainita että me ollaan täällä kotona puolikkaana perheenä.
Koko päivän siivosin, pesin loppuja ikkunoita ja lattioita ja vaihtelin räsymattoja ja hain lisää kukkien tuoksua. Päivitin fb:iin että siivoan kuin meilläkin juhlittaisiin huomenna. Ei juhlita, mennään muualle juhlimaan. Suvun ylioppilasta.
Ja ylioppilaalle pitää vielä väkertää ruusukimppu, kellarissa odottaa parikymmentä tummanpunaista ruusua ja pihasta lisään vihreää.
Lähden leikkimään floristia ja siitä katselemaan kauniita unia!

4 kommenttia:

 1. Ihana alku postauksellasi! Mukavaa ja nautinnollista iltaa puolikkaan perheen kanssa. Meillä ei tänä vuonna ole lakkiaisrumpaa edessä. Laitahan kuvaa myöhemmin millaisen ihanan kimpun ruusuista loihdit. Mukavaa lakkiaisjuhlaa teille ja viikonloppuja!

  VastaaPoista
 2. Meilläkin isi on jonkinmoinen sankari. Ymmärtäähän sen, kun isin kanssa ei voi olla jatkuvasti. Mutta nautin kun pojat tekevät poikien juttuja. Itselleni jää aikaa ja pojat saavat olla poikia :)

  Mukavaa juhlaviikonloppua teille!

  VastaaPoista
 3. Mä olen ihan samaa mieltä sun kirjoituksen kans.Se on niin tärkeää.Meilläkin huomenna miehen serkun ylioppilas juhlat,pitäis keksii jotain päälle pantavaa.
  Näitä juhlia kun on ollut tässä melkein joka viikonloppu.Rupee mekot loppuu kesken.
  Ihana rintsikka fiilis näissä kuvissa.Ja räsymatto on hieno.

  VastaaPoista
 4. Mulla taitaa olla pari samanlaista tuolia kuin teidän ruokapöydän ympärillä. :O)

  Musta tuntuu, että kumpikin, isä ja äiti tykkää sivusta katsoa ja nauttii, kun näkee toisen antavan aikaa lapsille. Se onni mikä lapsista huokuu, kun he ovat vanhemman huomion keskipisteenä ilman kilpailua huomiosta. Meillä äideillä vaan on ihan liian usein toinen jalka tai käsi jossain muussa hommassa yhtä aikaa. Miehet tekevät vain yhtä asiaa kerrallaan ja isä-lapsisuhteessa se on todella hyvä asia.

  VastaaPoista