maanantai 27. syyskuuta 2010


Leivoin pitkästä aikaa leipää. Neljästä viljasta ja pestolla höystettynä. Leipä oli menestys päiväruoan kanssa. Illaksi jäi toinen, teen kaveriksi. Huomenna se ei ole enää ollenkaan samanlaista. Edes puoliksi yhtä hyvää.
Leivän on oltava tuoretta. Kaupassa muovikääreissä muhinut leivän irvikuva, on meillä harvinaista. Siis se "leipä" joka säilyy parikin viikkoa muuttumattomana. Paahtoleipä, kumiset sämpylät..
Ruisleipää en ole opetellut vieläkään tekemään. Sämpylöitä teen useamman kerran viikossa.
Se leivästä.

Syksy on kyllä siitä upeeta aikaa, että saa eväitä luonnosta. Teimme eilen taas sieniretken ja palasimme kotiin kopallinen suppilovahveroita pullollaan. Kuivuvat nyt sanomalehden päällä. Osan kokkasin sienikastikkeeksi.

Naapurin pihassa (oikeestaan molempien naapurin pappojen pihassa) poikkesimme luumuvarkaissa. Vai kriikunoitako nämä on? Sinne ne mätänevät muuten, haimme ne talteen ja parempiin suihin.

Upea syksyinen ilma ollut tänään. Kuulemma samanlaista keliä lupailtu koko viikoksi!! Kiva puuhastella pihalla, ulkoilla ja lenkkeillä. Jos saisi tällä viikolla pihaan syyskukkiakin ruukkuihin vihdoin. Ja ikkunat pestyä.

Tähän päivää ja iltaan mahtunut myös takkahaaveita. Taas. Tai nyt haaveilen pönttöuunista. Sopisi tyyliltään tähän taloon paremmin kuin kaakeliuuni? Olisi se vaan mukava kuunnella soffalta puiden ritinää, ja lämmittää alakertaa kovina pakkaspäivinä uunilla.

Haaveilu on elämässä ehkä yksi kivoimpia asioita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti