torstai 23. joulukuuta 2010


Joulukuun kahdeskymmeneskolmas.
Mittari näytti aamulla -28. Jos eilen ja jo monta viikkoa on ollut kylmä, niin nyt vasta on superkylmä!
Tarkoitus tänään siivoilla koko koti, siihen keli on kuitenkin mitä loistavin. Heti herättyä kaikki irtoava tekstiili pihalle, pölypunkit saa kyytiä todenteolla. Ja koska on koko päivä aikaa, urakka ei tunnu pahalta. On aikaa pitää pausseja puolentunnin välein. Teevesi kuumennut puuhellalla, luumusoppakin keitetty siinä samoilla lämmöillä huomiselle. Kuvani eivät ole erityisen jouluisia. Mutta tälläistä meillä on kotona. Jouluntuoksu tulee puhtaudesta ja illalla viimeiseksi sisään kannetaan kuusi sulamaan.
4 kommenttia:

 1. Voi miten tuuhealta teidän kuusi näyttää! Meillä on (jälleen) isän kaatama puu. Sellainen harvan sutjakka :D Kylppäriin viedessä katkeili lisäksi oksia, täytynee siis naamioida KUNNOLLA koristeilla ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköistä! Mäkin rakastan ulkotuuletusta ja lumipesuja! Onko noi alakuvassa lampaantaljoja? Mahtavat! Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 3. Yritin minäkin käydä ulkona mutta kylmyys oli niin järkyttävä että lämpö vei voiton ja palasin takaisin sisään :)

  VastaaPoista
 4. Merja, juu meillä on tänä vuonna todella komea kuusi, tuuhea ja suora, ihan täydellinen, miehen isä sen on metsältä hakenut ja meille tuonut. Eli kiitos ja kehut kuuluvat hänelle! Nyt on kuusi jo sisällä ja kohta saa koristeet :) lapset hyvin levottomia, huominen jännittää!! Mutta kuusista vielä, kyllä harva ja sutjakkakin on kuusi, siitä tulee se metsän tuoksu ja koristeilla saa ihmeitä aikaan :)

  Selma, kiitos :) Lumipesut on ihan parhaita, etenkin kun on paljon nukkamattoja, ja nuo taljathan ei oikein muuten kai puhdistukaan? On lampaantaljoja; valkoisen on meidän 6vee saanut ristiäislahjaksi isoisovanhemmiltaan, heillä oli aikanaan lampaita, ja tämä oli viimeisiä taljoja jota heillä oli. Tunnejuttu siis myös.
  Ruskea on vanhemmiltani saatu, kun heidän kissat pissivät siihen :D On stentorpin lammastilalta ostettu. Tykkään kun on vähän erilainen kuin normaalivalkoiset!

  Ilmapallomatka: siellä on kyllä niiiin järkyttävän kylmä, että paras vaan sisätiloissa pysyä ja odotella joulua :)

  VastaaPoista