torstai 20. tammikuuta 2011

kotona


Kevätesikko tahtoi mukaan aamuiselta maidonhakukauppareissulta. Minä olisin tykännyt tulppaaneista, mutta ne oli niin kaameen ränkkiä, keltalehtisiä ja jotenkin, nuupahtaneita jo valmiiksi. Siivoiltiin vähän aamusta, illalla kun tulee vieraita.

Huomaan kuvatessa, että ompa meidän koti kovin hempee. Eikä oikeesti olekaan. Vain kuvattavat asiat taitaa olla. Ja ihan totta, voisin haluta jotain raikkaampaakin, tai jämäkämpää kotiin. Mutta mitä se olisi? Tulee kaiketi vastaan, jos on tullakseen.
Tänään katselin tyytyväisenä että meillä on olohuoneessa tuo tumma puinen astiasenkki, valkoisen, haalean ja vaalea vastaparina. Onneksi en ole koskaan jaksanut alkaa sutimaan sitä valkoiseksi!


Kotimme on rakentunut ajan myötä meille kulkeutuneista huonekaluista ja käytettynä hankituista.
Sohva on mummun perintöä, ruudullinen nojatuoli ja valkoinen arkkupöytä samoin.
Rahin ostin vasta hetki sitten kirpparilta, samoin olkkarin nukkamaton. Tyynynpääliset, viltit suurilta osin kirppareilta. Olohuoneen valkoinen vanha astiakaappi on huutonetistä.
Tuo naulakko, mikä on verannalla, on vanhalta työpaikaltani "pelastettu" kun olisi joutanut roskalavalle, uuden tilalta!

Nyt etsin (edelleen) nojatuolia. Käytettynä. Isoa ja upottavaa. Vanha laiskanlinna olisi ihan huippulöytö, tai joku kulunut nahkanojatuoli.
Haeskelen myös eteiseen lipastoa. Vanha patakaappi kävisi. Niin ja poikien huoneeseen työpöydäksi pientä keittiönpöytää tai sellaista laatikollista siis. Vaatekaappia ja kirjakaappia.
Paljon on haussa.

Kun löydän, tiedän vasta varmasti mitä olin etsimässä.

5 kommenttia:

 1. ihania sävyjä! mulla on kanssa vuoden aikana kertynyt kotiin juuri tuollaisia kanervan ja turkoosin sävyisiä esineitä.

  VastaaPoista
 2. Kärsivällisyyttä vaaditaan tässä kirppariosteskelussa, mut kun se just oikeanlainen juttu tulee vihdoin vastaan on ihan huippu onnellinen. :) Vanhoissa huonekaluissa on niin oma henkensä, ettei sitä saa millään hinnalla huonekaluliikkeestä. Ja totta tuokin että ihan kaikkea ei ensi huumassa kannata sutaista valkoiseksi. Kauniita kalusteita ja värejä teidän kodissa!

  VastaaPoista
 3. Nätin hempeitä värejä teillä! <3
  Täälläkin on piiiitkä lista siitä, mitä haluan. Ne pitää vaan just olla oikeanlaisia ja tulee vastaan sitten joskus kun on tullakseen. Ja kun jaksaa odottaa, niin yllättäen sitten joskus löytääkin esim. kirppikseltä just jotain sopivaa. Turhaan vaan iskee välillä vimma saada kaikki heti ja auton nokka kääntyy Ikean suuntaan;)
  Olen muuten oppinut myös viime aikoina, että jotkut jutut voi olla muutakin kuin valkosta ;D

  VastaaPoista
 4. Mäkin rakastan kaikkea vanhaa! Eikä hempeys ole pahasta:) Ja tuollaiset roskalavalöydöt on jotain uskomattoman kivaa. Ikeaa yms. yritän välttää huonekaluissa, mutta huutonet toimii. Onnea etsintään!

  VastaaPoista
 5. Onpas mukavan kodikasta :) Ensivierailulla täällä ollaan ,ja tykkään heti !
  Meilläkin remonttia tehdään paljon kierrätys periaatteella ja muutenkin ajan kanssa, vaikka välillä se malttamattomuus iskee...
  Leppoisaa sunnuntaista sinulle !

  VastaaPoista