sunnuntai 15. toukokuuta 2011

jotain uutta, jotain vanhaa, jotain petroolia...

 Poikien huoneessa vihdoin saatu jotain aikaan, vaikka paneelikaton maalaus on vaiheessa edelleen (odotellaan huonompia ulkoiluilmoja...ja niitä tietääkseni tulossa kuin tilauksesta). Alkovi, eli esikoisen makuusoppi on saatu maalattua jo silloin pääsiäisen aikaan ja yhteistyönä vanha mäntysänkyni hiottiin ja maalattiin.
Poika halusi turkoosia, äiti osti petroolia, ei kummankaan mielestä nappivalinta mutta lopputulokseen olemme kutakuinkin tyytyväisiä. Mänty saatu piiloon, sekä katossa että sängyssä, yleisilme on raikas ja valoisa! Vuodevaatelaatikko on mukava bonus mikä sängyn mukana meille tuli, saa nopeasti piiloon pikkusälät; lelut jotka eivät kuulu pikkuautoihin, legoihin tai eläimiin.

Muutama viikko sitten maalailin myös poikien hyllykön ja sitten alkoi ahdistaa vaatekaapinovet. Maali olisi tuskin tarttunut kovin hyvin liukaspintaiseen-mikä-lie-materiaaliseen oveen, niin kokeilumielessä tapetoin vanhoilla Akuilla. Tuli aika sillisalaatti, mutta esikoinen tykkää! Menettelee niin kauan kun tulee vastaan talonpoikainen sopuhintainen vaatekaappi. :)
"Tapetointi" onnistui erikeeper-vesi-seoksella ja kuivuttua lakkasin värittömällä huonekalulakalla.


Tälläinen sänky oli ennen maalia, ja tuossa esikoinen hiomakoneen kanssa.

7 kommenttia:

 1. Heippahei pitkän tauon jälkeen! Ainakin itseltä tuntuu, että täällä blogimaailmassa viikko on aikas pitkä aika, kun toiset ehtii laittamaan monenmonta postausta jo yhdenkin päivän aikana. No ompahan lukemista, jos on jäänyt väliin =) Kivalta ja raikkaalta huone näyttää. Hyvä, että lopputulos sängyn värin suhteen miellyttää molempia maalaajia. Ja hauska muutos männyn jälkeen. Ootko muuten käyttäny Otexia? Se on huippuhyvä maali kaikille mahdollisille pinnoille. Sitä voi vetää ensin pohjamaaliksi. On kans valkoinen maali ja sitten se väri mikä miellyttää. Äitini maalasi ysärikaapin, joka oli väriltään koivu ja joku kaamea lakkakin siinä päällä, kauniin valkoiseksi. Veti vain otexia pohjaan. Mutta ihana on tuo akukin =) Mä laitoin yhden pikku pöydän kans vanhoilla sanomalehdillä. Yllättävän kestävä pinta tuli. Mutta ei kai muuta kuin mukavaa iltaa! meillä odotetaan jo matsin alkua. =

  VastaaPoista
 2. Raikkaan oloinen uudistus! Tuo aku ankoilla päällystäminen on varmasti kiva ja mieleinen idea.. Saada jäädä luvan kanssa tuijottamaan seinää ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva, raikas, pirteä muutos! Ei huono idea tuo akareilla päällystäminen, täytyy pitää mielessä. (meidän 5-v on aikast hulluna akuun.. :)

  Sängystäkin tuli hieno!

  VastaaPoista
 4. Pirtasakka huone, oikein poikamainen!

  Toi Akutapetointi on hyvä idea. Tuotahan vois jalostaa vaikka miten!

  Meilläkin on niilolla mun ja siskoni vanha mäntyinen kerrossänky. Kiva käyttää ja kierrättää vanhoja kaluja!

  VastaaPoista
 5. Akut varmaan mainion näkäisiä! Tuli mieleen vinkata: olen noita mikälie-pintoja hyvällä menestyksellä omonesti spraymaalannut, jos on ollut epäilys ettei maali pysy pohjamaalinkaan kanssa. Srayt on "oivia myrkkyjä" ja pysyy melkein missä vaan"

  VastaaPoista
 6. Hippokampustaja, T ja Teija: kiitos =)
  Eskaripoika tykkää itse tosi paljon ja ihailee ovia, katselee sarjakuvista sen mitä ymmärtää...on siinä katseltavaa ja kun vielä saan koko katon valkoiseksi tulee vielä rauhoittumaan tunnelma. Ja koitan ajatella että huone on poikien valtakuntaa, tehdään siitä mahdollisimman heidän näköinen.
  (niin kauan kuin spiderit ym. örkit pysyy pois sisustuksesta, niin kauan äitikin on tyytyväinen)

  Suveliina & ETH: kiitti vinkeistä!!! :)

  Emilia: meillä poikien vaatekaappi on veljeni vanha ja hyllyköt vanhempieni kirjahyllyn paloja, mitään uutta ei itseasiassa ole huoneeseen ostettu. Paitsi leluissa ja tekstiileissä :)
  Maalilla saa ihmeitä aikaan...

  VastaaPoista