torstai 5. toukokuuta 2011

Nuukuusviikko

Luin muutamastakin lähteestä että nyt tällä viikolla on vietetty ja vietetään nuukuusviikkoa. Osuipas hyvin, sillä meillä on noudatettu viikon teemaa ihan "sattumalta". Vaikka nuukuus/järkevä kuluttaminen nyt on aika ominaista meidän taloudessa muutenkin. Monestakin syystä.

* rahaa en ole käyttänyt koko kuluneena viikkona vielä mihinkään
* en ole tarkemmin, sunnuntaista saakka ostanut yhtään mitään
* emme ole käyneet ruokakaupassa, vaan lykänneet kauppapäivää käyttäen pakastimen antimia, syöneet miehen kalastamaa..
* olen suorittanut vaatekaapin inventaarion (taas) ja myynyt niitä paikallisen myyntipalstan kautta ja halukas vaihtamaan osan vaatteista esim. perennaan
* lainasin äidiltäni kaksi pöytäliinaa, lainamatto pitäisi palauttaa
* lainasin myös monitoimikonetta, kun halusin helpolla saada raastesalaattia, kaikkea ei tarvitse mielestäni omistaa vain siksi että "joskus voi tarvita"
* lainasimme myös peräkärryä
* pesin kahdet nurkissa pyörineet rattaat, toiset sain heti kaupaksi vaikka olin ajatellut ettei niitä enää kukaan halua, ja näin vältettiin kaatopaikka, meni rattaat jo neljännelle omistajalla :)
* toiset lahjoitan kahvipakettia vastaan jos vain jollekin kelpaa
* isäni toi pihaan vanhan sänkyni, jossa seuraava projekti; maalata se esikoisen mieleiseksi
* kaipaan kotiin jotain uutta, ajattelin riisua verhoja, pestä peittoja, antaa kodin olla hetken riisuttuna, ja miettiä mitä mihinkin tulisi. Vaihdella vähän järjestystä ja koittaa selvitä ostamatta mitään uutta

No, kyllä haaveilen kirpparireissusta, pitkänpitkän tauon jälkeen.
 Eikä tarkoitus ole listata miten hyvin onnistun nuukailemaan, vaan lähinnä antaa kipinää muillekin!
Miten te nuukailette, nuukailetteko?

http://www.nuukuusviikko.fi/

7 kommenttia:

 1. Ei apua tätä bloggeria. Tein jättipostauksen ja se vain hävisi johonkin. Grrrr...koitan muistaa mitä kirjoitinkaan. Siin ollaan nuukailtu, mutta osittain myös elämäntilanteenkin takia. Viime syksynä oli suuri muutos palata työelämästä opiskelijaelämään. Oli kuitenkin tottunut jo tiettyy elämäntyyliin. Ensi aloitin lopettamalla kaikki lehtitilaukset, koska niitä nyt saa halvalla kaupoistakin tai kirpparilta. Autoa yritän käyttää niin vähän kuin mahdollista. Se hyöty on asua keskustassa, kun joka paikkaan lyhyt matka. Yliopsitollekiin aina käytän jalkapeliä. Uusia vaatteitakaan en ole juuri ostellut. Ruokakauppaan mennessä on tullu tehtyä listaa ja ruokiakin ajateltu muutama viikko eteenpäin. Samalla on tullu tehtyä miehelle pöperöt töihin. Viimeviikolla hain itsekkin maton äidiltä lainaan ja viskasin sen keittiön lattialle. Piristi kummasti pienikin muutos. Niin no tuo eilinen kirppukierros on ollut ainoa ostos tälläviikolla, mutta eihän sitä voinut vastustaa. Sunnuntain kirpparikierros äitienpäivän kunniaksi kuullostaa hyvälle.Ja eihän sinne montaa euroa kulu =) , hih

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Meillä kai nuukaillaan jossain määrin joka viikko. Rahaa yritetään sijoittaa kestäviin ja kierrätettäviin asioihin, esim. sellaisiin huonekaluihin, joiden ajatellaan palvelevan meitä elinikämme tai joiden arvo säilyy.
  Ruokakaupassa olen oikea nuukailija. Ostan kauppojen omia tuotesarjoja, poistuvia tuotteita ja alennettuja elintarvikkeita. Esim liha meillä ostetaan aina kaupasta joko -50% tai -20% hintaan. Kala ja riista tulee meille suoraan ja ilmaiseksi yleensä.
  Kesäisin käytän vihannekset vanhemmiltani, myös naapurista saadaan kurkkua. Itse säilötään hillot, marjat, kurkut ym. Nyt pitäisi viljellä itse myös sipulit, salaattia ei pysty, koska meillä on etana ongelma (tosi iso).

  Itselleni käyttämättä jääneet vaatteet kierrätän ystävälle, siskolle ja äidille. Tavaroita myös lainaillaan samoin lasten leluja. Lelu kun ei kuitenkaan jaksa yhtä lasta kovin pitkään kiinnostaa. Parempi kun niitäkin vaihdellaan välillä.
  Mieheni mummolta olen kuluneen parin kuukauden aikana saanut vaatteita, kankaita, lankoja, kauppakorin, mehulingon ym pientä. Kaikkea ei aina tarvitse ostaa, kun kyselee, joskos jollain olisi tarpeettomana.

  Ruoka meillä tehdään pari kolme kertaa viikossa. Se on energiatehokkaampaa ja edullisempaa. Kaupassa ei pidä käydä joka päivä, koska näin välttää heräteostokset.


  Kiva postaus!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset suveliina ja emilia jättikivoista kommenteista!!
  Paljonpaljon löydän yhtäläisyyksiä kulutustottumuksistamme :))
  Se on kiva huomata, sillä melkolailla ahdistaa joskus tämä "nykymeno"...heh, puhun (=kirjoitan) niinkuin olisi elämänkoulua enemmänkin kuin 30ja risat takana ;)

  Kun jäin kotiin (olen ollut nyt kohta sen 3vuotta putkeen) lopettelin myös kaikki lehtitilaukset, ja jätin oikeastaan vaateshoppailut sikseen.
  Kirpparit on hyviä paikkoja, sinnekun harvoin köyhtyy :) Ja hyvä mieli vielä kaupanpäälle kun ei ole ostanut uutta.

  Mulla myös sama ajatuks huonekalujen hankkimisesta kuin teillä. Oikeastaan harvoin "hankin" mitään...ne tulee vastaan tai niitä etsitään.

  Pitäisikin laittaa haku päälle muutamasta asiasta mitä tarvin tulevalle koululaiselle...

  VastaaPoista
 4. Meillä myös nuukaillaan, pääasiassa olosuhteiden pakosta juuri tällä hetkellä. Vaikka olen luonteeltani aika säästäväinen, niin hankittavaakin olisi kovasti, kun kitkuttelu on kestänyt jo kovin pitkään, eikä loppua toistaiseksi näy. Mies ei ole niinkään säästäväinen ja toisinaan se hieman rasittaa, etenkin kun meillä on yhteiset rahat ja itse yritän olla säästäväinen ja ostaa käytettynä jne.

  VastaaPoista
 5. Nuukailu on minulle kanssa oikeastaan elämäntapa, lähinnä olosuhteiden pakosta, mutta nykyisin se on jo niin luonnollistakin, eikä ollenkaan ikävä asia millään tapaa. Se opettaa ja on oikeasti ihanaa huomata miten vähällä tulee toimeen ja miten on niin paljon kaikkea ylimääräistä maailmassa mitä ilman pärjää mainiosti. Nykyisin en nuukaile enää ruoassa, mutta mihinkään muuhun en oikeastaan käytäkään rahaa. Menot ovat pienet, mutta silti tuntuu että mistään ei jää paitsi. :)

  VastaaPoista
 6. Meillä nuukaillaan silleen, että lainataan naapurilta rahaa siideriin, eikä maksetakaan takas! ;) muistin juuri, että oon sulle 2 euroa velkaa!!!!! Apua! Maksan ensitilassa!!! :)

  VastaaPoista
 7. Anna, toihan on ihan paras keino nuukailla :D :D Olin jo ihan oikeesti unohtanut..tarjoot sinä sitten ensikerralla sen puolikkaan =)

  Saija, elämäntapa, niin juuri! tiedän mitä tarkoitat, ei mekään jäädä paitsi yhtään mistään vaikkei kulutetakaan kuin viimeistä päivää :D

  Katja, toi onkin hieman ongelmallista jo toisen puoliskon kulutustottumukset on erilaisia, tai voi olal rasittavaa jos toinen törsää paljonkin hevelimmin.
  Ja pakollisia rahareikiähän tulee aina, yksi on remppajutut, joihin uppoaa rahaa. Ja kun halvalla harvoin löytää hyvää, tai löytää toki mutta itse haluaisi käyttää laadukkaita materiaaleja. Muutettaessa jouduttiin valitsemaan halvin laminaatti, ja nyt säästän ajatustasolla jo uusiin lattioihin. :)

  VastaaPoista