tiistai 9. elokuuta 2011

yrtit nipussa


Häkkyrässä hellan yllä kuivuvat nipuissaan: persilja, tilli, basilika ja sitruunamelissa. Aiempaa kokemusta ei ole yrttien kuivaamisesta, en tiedä tuliko nipuista liian isot ja että onnistuuko se näillä kaikilla ja mihin sitruunamelissaa käytän? Teehenkö?
Lopputuloksesta viis, tuoksu on taivaallinen!6 kommenttia:

 1. Oi, miten kivan näköistä! Ja tuoksu on varmasti ihana! Toivottavasti onnistuu :)

  VastaaPoista
 2. Sitruunamelissaa voi käyttää ihan mihin vain, jonne haluaa ripauksen sitruunaista makua. Tuoreena käytetään koristeeksi kakuissa, voi laittaa salaatteihin jne.

  http://www.jarvikyla.fi/yrtit/?tuote=sitruunamelissa

  VastaaPoista
 3. Meillä ei ole kuivatettu muuta kuin minttua teehen, kaikki muut yrtit laitetaan silppuna pakastimeen yrttisekoituksina. Nyt on jo kuudes iso pakasterasia täyttymässä, kun aina vähitellen haetaan lisää yrttimaalta.
  Silppua on sitten kiva talven mittaan heitellä keittoihin, paistoksiin, piirakoihin jne.

  VastaaPoista
 4. kiitos vinkeistä!!! kävinkin heti kurkkimassa tuosta sitruunamelissasta, sillä sitä on v a l t a v a s t i ! ja tuo pakastettu yrttisekoituskin on ihan nappi-idea! En ole huomannutkaan että yrttejä voisi tosiaan sekoittaa jo säilöessä, monesti kuitenkin esim. kastikkeisiin, pastajuttuihin laitetaan samaan basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia, kiitti vinkeistä!

  VastaaPoista
 5. En käsitä, olin mielestäni lisännyt sinun ihanan blogisi listaani mutta sitten en ollutkaan! No nyt se on siellä ja jään tänne katsomaan monta välistä huomaamatta jäänyttä postausta.

  VastaaPoista
 6. i have some basil in my little garden. can basil be dried?

  VastaaPoista