keskiviikko 7. elokuuta 2013

Maaseutumatkailua viime perjantailta

Viime viikon perjantaina huristeltiin heti herättyämme Hämeenkyröön, Frantsilaan. Joka kesäinen retkikohde mennä syömään herkullinen lounas ihanassa miljöössä. Tehdä vähän ostoksia, ja nyt oli suunnitteilla jokiristeilykin, mutta oltiin vääränä päivänä liikenteessä.
Pojat ei oikein pitäneet kasvislounaasta (mikä nyt ei sinänsä ollut yllätys), oikeastaan koululainen oli ihan kauhuissaan siitä mitä oli tarjolla ja vaikean oloisesti sai yhden perunan syötyä ja pari haarukallista porkkanaraastetta. Pienempi söi lopulta vatsansa täyteen.
Ehkä seuraavalla kerralla mennään vain aikuisten kesken. Nyt meillä oli mummu (äitini) matkassa mukana.

Frantsilassa on kiva kierrellä yrttimaata ja lueskella mitä kaikkea rohtoja luonnossa kasvaa. Joskus kun saisi aikaiseksi voisi perehtyä paremmin luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin terveyden vaalimisessa ja vaivojen nujertamisessa. Mielenkiintoista. 
Siitä ajeltiin Yrjölän Marjatilalle poimiin vadelmia ja herneitä. Siinä samalla sai pojatkin mieluisaa syömistä vatsantäydeltä. Tämä on myös paikkana ehdottomasti käymisen arvoinen. Todella kauniiksi tehty kahvila/myymälä, jossa tilan tuotteita ja muuta mielenkiintoista myynnissä; mehuja, vihanneksia, leipomuksia, lankoja, käsitöitä.

Me ostettiin Marjatilan gelato-pehmikset,  60% marjaa, lisäksi vain vettä ja sokeria. Paras jäätelö pitkään pitkään aikaan.

Tilalla myös eläimiä, joita pääsi ruokkimaan ja muuten vaan katsomaan.

2 kommenttia:

  1. Pistetään korvan taakse, kuulostaa erittäin hyvältä kohteelta :) Kiitos vinkistä!

    ~ Piia Anneli / annelivia

    VastaaPoista