perjantai 1. huhtikuuta 2011

1.4* Verottaja yllätti positiivisesti, olin varautunut todella paljon ikävämpään postiin!
* Suunnitelmia tehty vähän pääsiäiselle ja vapulle ja kesälomalle...
* Esikoinen kirjoitteli eilen aakkosia paperille ja selaili vanhaa aapistani, katselimme kirjaimia ja tavuja. Lukemaan oppiminen tällä pojalla ilmeisimmin jää kouluun.
* Pienempi innostui maalaamaan sormivärein ja sudilla, maalissa oli koko paperi ja naku poika räkätti ääneen ja lääppäisi vielä loput maalit pitkin käsiä ja jalkojaan ja varmisti näin itselleen suihkureissun :)
* Perhekerhossa oli tänään soppalounas; lohikeittoa kookosmaitoon tehtynä, oli sitten hyvää!
* Sain yhdeltä "mammakaverilta" suklaatryffeliteetä, jota meinaan juurikin kohta hauduttaa
* Viikonlopulle ei kummempia suunnitelmia; saunavieraita huomiselle, lumen ja jään levittelyä ja hakkaamista pihassa, yhden pikkuneidin 1vee valokuvien räpsimistä..

        Aprillipäivän viettoon...

8 kommenttia:

 1. Ihastuin tuohon teidän ruokapöytään! Onko se teidän itse tekemä? Ovesta? Tosi nätti. Olen kanssa haaveillut jostain tuon tapaisesta, mutta vasta sitten joskus isompaan kotiin. :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kivan näköistä! :)

  ..ja jättäkää ihmeessä se lukemisen opettelu sinne kouluun, niin se oikeasti kuuluukin ja on parempi! (Näin lasten kanssa työskentelevän näkökulmasta.)

  -Nora

  VastaaPoista
 3. Saija, on ovi ja on omatekemä, tai "kasaama", irrotettiin vanhasta pöydästä levy ja ruuvattiin ovi tilalle :) ja teetettiin lasi päälle. Piti kuluttaa pintaa vielä entisestään, mutta laiskuuttani se on jäänyt.
  Mukavat viikonloput sinnekin!

  Nora, noinhan se onkin, kouluun jää lukemisen oppiminen. Olen samoilla linjoilla, eskarista vaan ohjeistettu tutustumaan vielä lisää kirjaimiin ja kynänkäyttöä harjoittelemaan. Nykyaika on minusta siitä vähän kummallista että kaikkea pitäisi osata jo "etukäteen". Kun eskari alkoi osasi puolet lapsista jo lukea. (näin vanhempainillassa tiedotettiin...), nyt enää kaksi lasta ei osaa lukea ja JO ESKARISSA nämä kaksi saa "tukiopetusta"...Luulen että poitsu huomannut asian ja siksi kiinnostunut itse treenaamaan kirjainten kanssa.

  VastaaPoista
 4. Näinkö oikein tuossa ruokapöytäkuvassa? Scandioita? Me ollaan vähän kerrassaan kerrytetty Scandia-kokoelmaa kirppareilta ja huutonetistä. Ne on ihania! Kaj Franckin vanhoja Kilta-astioita rakastan myös...

  VastaaPoista
 5. Hippokampustaja: pitikin oikein googlettaa scandia, kun en tiennyt mitä tarkoitit..aa, nuo ruokailuvälineet on näköjään nuo!! :) On ne. Mies "peri" ne muuttaessaan joskus kun osti asunnon tavaroineen. Tykkään myös näistä tosi paljon, enkä juuri ole törmännytkään kirppareilla.
  Kaksi tuollaista isoa turkoosia kulhoa ostin jokinaikaa sitten parilla eurolla, pohjassa lukee:tilda. Onko ne sitä kilta-sarjaa? :)
  Tässähän blogin myötä kasvaa astiatietouskin! ;)

  VastaaPoista
 6. Tildat on tosi nuorta astiakaartia, 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa tehtyjä. Ei siis Kiltaa. Kiltahan oli Teeman edeltäjä ja muistuttaa sitä paljon.
  Jos joskus aiot luopua noista Scandioista, vinkkaathan minulle... ;)

  VastaaPoista
 7. ahaa, kiitos infosta! :)
  Tykkään siis noista kaikista!! =)
  Pidämpä mielessä, jos näin pääsisi käymään...

  VastaaPoista
 8. Heissan:)
  Täytyi käydä kirjottamaan kun teiltä löytyi 'heimoveli' meidän pöydälle.Meijän yksilö on vaan ruskeeks vahattu ovi ja savulasi päällä.Ollaan tykätty älyttömästi:)Sitten vielä noista ruokailuvälineistä...olen päiväkodissa töissä ja vanha päiväkoti kun on (reilut 40-v), sieltä löytyy näitä aarteita ja ruoka maistuu:))

  Näihin aatoksiin, kauniita unia!
  -Sari

  VastaaPoista