maanantai 6. kesäkuuta 2011

katkarapuleipä x 2

Illalla piti koittaa mitä pinaatista voisi tehdä. En ole aiemmin tehnyt mitään tuoreesta pinaatista, saatika koskaan aiemmin kasvattanut sitä itse.
Nyt pinaatti alkaa olla sellaisella alulla että ajattelin saksia muutamia lehtiä ja ryöppäsin ne. Luin jostain että jos vähän syö pinaattia, voi syödä keittämättäkin, mutta päätin nyt kuitenkin ryöpätä.
Lehdet meni pieneen kasaan, niin pieneen ettei niistä olisi ollut salaatinpohjaksi, ja ajattelin sitten käyttää ne leivän päällä.
Ensimmäinen versio:

 Paahdettu grahampaahtoleipäsiivu, päällä oliiviöljyä, ryöpätyt pinaatit, katkarapuja, sitruunamehua, suolaa, pippuria ja vihanneskrassia.
Ihan maistuva, mutta parempi oli tämä seuraava versio:

Sama paahdettu leipä, päälle sipulia, valkosipulia ja katkarapua joka nopeasti paistettu pannulla oliiviöljyssä sipuleiden kera. Maustettu sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Lusikallinen maustamatonta jugurttia päälle ja vihanneskrassia. Ja muutama salaatinlehti.

Tälläinen leipäpostaus tähän maanantai-iltaan.
Kauniita ilmoja luvassa. Jeeeee!!!
Tänään pojat kävivät jo uimassa, tai kahlaamassa.

7 kommenttia:

  1. Omnom!!

    Jugurtti tekee kyllä ihmeitä, aina kivampi, kun on vähän kostuketta.

    Aurinkoa!

    VastaaPoista
  2. Oot sä kyllä aika kokki! Hatunnosto naapurista!!!:)

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti kokeiltava tuota! Nami! Kokeilin samantyyppistä, mutta siinä tehtiin katkiksista, vihreästä ja ja jugurtista massa ja laitettiin savulohen päälle. Rullaattiin ja pakkaseen ja sit siivut leivän päälle pedille.

    VastaaPoista
  4. pinaatti on hyvää! laitan sitä ihan sellaisenaan voikkuleivän päälle muutaman lehden ja aika usein sitten salaattiin tai ruuan joukkoon. maistuvia kesähetkiä!

    VastaaPoista
  5. Nam, näyttää hyvältä! Mä oon täysin unohtanut tuon pinaatin ryöppäyksen...itse käytän aika paljonkin pinaattia, mutta aina vain huuhtelen...Nuo leivät menee kyllä itselläkin kokeiluun. :)

    VastaaPoista
  6. Herkulliselta näyttää Heidi! Hyvä, että sulta saa noita ruokaan liittyviä vinkkejä. Itse olen hieman ruokarajoitteinen maistamisen suhteen, vaikka toisaalta olen ihan pöhkö, kun en välitä katkaravuista, mutta friteeratut heinäsirkat oli aika mainioita. Mutta pitää silti kokeilla. Mies tykkää kuitenkin kovasti. Katkaravuissa ei ei ole maku vaan koostumus. Tuntuu hassulta suussa, höh mun kanssa.

    Edellisen postauksen kimppu oli aivan ihana. Kiva kun laitoit siitä kuvaa =)

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. eve: jugurtti tekee ihmeitä!! ja sopii moneen ruokaan tuo kreikkalainen..:) Aurinkoa sinne myös, ja sitä tuntuu piisaavan!

    anna, no kokista mitään tiedä, meidän perheessä tuo isi on ennemmin se kokki :D tykätään kyllä molemmat ruoanlaitosta ja hyvästä ruoasta :)

    selma, herkulliselle kuulostaa tuokin!!! Pitää kokeilla joskus! Simppeli ohje =)

    kerttu ja saija, no itse laitoin kanssa sitten eilen salaatin sekaan ihan "raakana", eipä tuosta kai mitään haittaa ole kun en niin usein syö. Uusi tuttavuus tosiaan, niin opettelen vasta käyttöä! =)

    suveliina, kiitos =) Nyt vaan ehdottomasti kokeilemaan ja pikkuhiljaa opettelet tykkäämään. Katkikset on niiiin hyviä :P
    Mukavaa viikkoa sinnekin!

    VastaaPoista