perjantai 13. helmikuuta 2015

Viikon paras hetki.

On perjantaina iltapäivällä, jos ja kun sattuu edessä oleen vapaa viikonloppu. Noin töiden puolesta.
Koti on joko pikasiivottu tai puunattu paremmin jo edellispäivänä. Kimppu perjantaikukkia ostettu vaasiin.
Pikasiivoukseen ei mene välttämättä puoltatuntia enempää, jos romut on korjattu edellisenä päivänä paikoilleen. Pikasiivous pitää sisällään pikaisen imurikierroksen ympäri kämppää, isommat pölyt saatan innostua huiskaseen ainakin olohuoneen pöydältä ja lipaston päältä. Wc:n siivous on ehdoton. Ja  käsipyyhkeiden vaihto. Muuten kukat pelastavat vähän hätäisemmänkin siivouksen.

Niin on koko tämä talo ja sen asukkaat valmiita vapaiden viettoon. Eikä vapaapäivää tarvitse aloittaa siivouspäivällä. Vaan voi nauttia siitä ihanasta, hitaasta, myöhäisestä lauantaiaamusta vain lorvien ja kahvimukin kanssa haahuillen. Tai jos olisi reipas, voisi vapaapäivän aamun aloittaa vaikka lenkkeillen. Jos olisi reipas...ehkä tässä kevään tullen innostuu kaivaan taas lenkkarit jostain kenkäpinon pohjalta.

Tänään on namipäivä. Äidillä, ja lapsilla. Mutta vain tänään. Ostin namia vain sen verran että ne tulee syödyksi tänään, eikä huomenna tarvitse enää jatkaa urakkaa. Lupasin kyllä että leivotaan jotain ystävänpäiväpullaa huomenna, mutta sitä en koe samanlaisena kompastuskivenä kuin irtokarkkeja!
Muuten viikko on mennyt aika kivasti syömisten kanssa. Ihan perusruokaa, ja kohtuullisia määriä. Ainoastaan liikkuminen on jäänyt flunssan takia minimiin. Mutta sen kohdalla on tehtävä heti ensi viikolla iso muutos, jos meinaa saada kiloja pois toukokuun alkuun!

Kivaa viikonloppua kaikille! Ulkoillaan, syödään hyvin ja huilitaan ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti