torstai 24. maaliskuuta 2011

multaisia sormia ja avautumista...


Ihan ensiksi, anteeksi vinksinvonksin kuvat, kamera ja minä emme ole nyt yhteistyökykyisiä.
Toiseksi, hyväihme tuolla ulkona myrskyää. Pihassa pulkat lentelee ja männystä katkeilee oksia. Eilisen lumisateen jäljiltä kevätärtymys on noususuunnassa. Mitta on niin täynnä lunta kuin vain olla voi. Ja toinen on tuo jumalaton tuuli!
Anteeksi valitusvirsi, yleensä tykkään kirjoittaa hyvistä asioista ja hyvästä mielestä ja kaikesta kivasta mutta nyt ei oikeen kivaa  tunnu löytyvän.
Itseasiassa meinasin olla kirjoittamatta hetkeen, etten kylvä tätä kiukkumieltä ;)
Mutta koska päätinkin aloittaa kevätkylvöt, niin empä malttanut olla kuvaamatta ja jakamatta  tätä tärkeää asiaa.
Mullan ruukuttaminen ja purkittaminen on kuitenkin itseasiassa aika terapeuttista ja rentouttavaa (paitsi se sotku). Hartaudella painelin multaan tomaattia, lehtiselleriä, vihanneskrassia ja sitruunamelissaa. Näillä aloitamme.
Sitten vääntelin ohuesta rautalangasta kiemuroita joihin sain laput mitä missäkin purtelossa kasvaa, tai mitä siinä pitäisi kasvaa.

Ainiin, sen eilisen koiranilman lisäksi meinasin saada eilen aikamoisen tällin kattolampun sähköjohdosta. Nyt sulake on kärähtänyt jo kahdesti. Odotan kiltisti miestä kotiin, enkä leiki taitavampaa kuin olen ;)
Kaikki lähti kirpparilta ostamastani kahden ja puolen euron lampusta, joka oli ilmeisesti jo jotenkin viallinen.
Nyt ollaan ilman kattolamppua tovi. Koska vanhaakaan en halua tilalle.

(syvä huokaus)

Toivottavasta teillä muilla aurinko paistelee....:))

8 kommenttia:

 1. Jaan niin nuo samat fiilikset täällä tänään!! Kauhee myrsky! Pelkään, että toimiston katto lähtee kohta irti.. Ja netti on takkuillut täällä jo 2 päivää, mur. Äsken tein jotain säätöjä, niin etten saanu koko konetta avautumaan, huh. Mutta nyt taas paremmalla mielellä eteenpäin --> :)

  Niin siis töissä olen. Ja tarviin nettiä kyllä muuhunkin, kuin blogien lukemiseen :D

  VastaaPoista
 2. Olen myös niin samoilla linjoilla. Meinas tukka lähteä päästä kun kävelin kahvilasta kotio. Tuuli heitti roskaa silmiin ja työnteli minua mihin sattuu. Nyt kun ilta saapui on maa taas valkoinen. Nyt ne lumihanat kiinni! ja KESÄ tänne. Hauskannäköistä purkkia sulla. Toivottavasti kasvavat hyvin. Mukavaa jo kohta alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Mikä kateellinen katsoja täällä ihailee sun istutuksia! Toivottavasti lamppuasiat tulee pian kuntoon:) onneksi on aika valoisaa jo:)

  VastaaPoista
 4. Teija, tuo ps. kommentti on paras! Tarvitaanko nettiä muuhunkin?? ;)

  Suveliina, mukavat viikonloput sinnekin!! :) Onneksi (helpottavaa) että painiskellaan samojen kiukutusta aiheuttavien asioiden kanssa.

  Selma, niin ja onneksi on valoisaa. Vaan lamppu ei olekaan isoin ongelma, vaan samojen sähköjen päässä on astianpesukone, jota ilman nyt vielä toistaiseksi. Toivon vaan ettei ole kokonaan mennyt "tällin" johdosta rikki :( Sähkömiestä ootellaan edelleen...

  VastaaPoista
 5. Kohta huomaat, ettet tarvii ollenkaan sitä lamppua. Meiltä on puuttunut muutama lamppu muutosta lähtien ja ollaan vaan totuttu siihen:) Mut astianpesukoneen puuttumiseen EN TOTTUIS! :) Paitsi jos mies tiskais:)
  Tää talvi on alkanut niin aikaisin, lunta on tupruttanut PALJON, ja nyt ei millään kevät kunnolla ala. Mä ainakin niiiiiiiiiin kärsimättömänä odotan paljasta asfalttia ja kevään tuoksuja, kuten koirankakkaa kevätaamuna :) Mä uskon, että kyllä se PIAN tulee, se meidän kevät!

  VastaaPoista
 6. Jostain toisesta blogista tänne itseni klikkasin katselemaan kylväpuuhiasi. Monelaisia siemeniä kasvamassa! Minulla on vain basilikaa ja edelliskesänä kerättyjä orvokin siemeniä. Ilahduin kun orvokit itivät ja nyt seurailen joka päivä niiden kasvua mielenkiinnolla.

  Valoisaa kevättä!

  VastaaPoista
 7. Paula, kiva kun eksyit tänne :D
  Kuvissa vasta tosiaan siemenet saatu multaan, ja suurinosa on tomaatinalkuja. Basilikaa meinaan kanssa laittaa, on tosiaan ilahduttava huomata että mullasta nousee jotain. :)

  VastaaPoista
 8. it looks like you are growing lots of things like me.
  I sowed lots of seed the other day and can't wait to see them grow...checking on them every day.

  VastaaPoista