torstai 3. maaliskuuta 2011
porkkanarieskoja ohjeen kera
Taivas ei voisi olla kirkkaamman sininen.
Aurinko ei voisi kirkkaammin paistaa.
Tahtoisi olla ulkona ihan kokoajan.
Räystäät tiputtavat vettä, viimeiset lumet ropisevat katolta. Ropista on väärä sana. Viimeiset lumet tulevat ryminällä.
Tuulee niin lujaa että kattopellit paukkuu.
Silmut tammen oksissa on jo pulleat.
Keväänmerkkejä on jokapuolella.
Niitä on kiva seurata!
Isommat miehet lähtivät jäälle. Pilkille.
Aamulla piti pikapikaa leipoa eväsleipää heille. Ja kahvin kaveriksi itselle.
Tässä leivättömien aamujen pelastus, nopea porkkanarieskaohje:
puoli litraa maitoa
3 hienoksi raastettua porkkanaa
suolaa maun mukaan
hunajaa loraus
reilu desi kauraleseitä
kukkurallinen t-lusikallinen leivinjauhetta
kahdeksan desiä venhäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja tai jotain jauhoja
iso loraus öljyä
Kaikki kulhossa sekaisin. Lusikalla nostellaan leivinpaperinpäälle, ja levitetään litteiksi. Tulee n. 16-18 pientä rieskaa. Paistetaan 250asteessa n.15 minuuttia.
Tätä helpommaksi ei leipominen tule. :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näitä kokeilen. Kiitos ohjeesta. :)
VastaaPoistaminäki. Tumpeloleipuri kiittää.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Jospa joskus saisin aikaiseksi!
VastaaPoistaNam! : )
VastaaPoista