lauantai 9. huhtikuuta 2011

pitsipeitteen uusi elämä
Ajatus:
Jossain sisustuslehdessä oli aikaa sitten kuva missä oli harmaaksi värjätty pitsipeite muistaakseni metallisessa/rautalangasta väännetyssä korissa lattialla. Sittemmin toki monessa blogissa on "tuunattu" peitteitä värjäämällä.

Toteutus:
Hankin vihdoin tekstiiliväriä; antiikin harmaa. Nuukana ajattelin että yksi paketti riittää. Eipä riittänyt vaan tulos oli laikullinen. Eli vähintään se kaksi pakettia, kolmella olisi saanut jo syvemmän harmaan (luonnossa harmaamman näköinen kuin kuvissa).

Lopputulos:
Tuossa "ennen" kuvassa peite näyttää kauniimman väriseltä kuin oikeasti oli. Väri ei ollut valkoinen vaan hyvin kellertävä ja tykkäsin että oli liian mummomainen. Lopputulokseen olen vihdoin tyytyväinen, vaikka jo pelkäsin että menin hienon käsityön pilaamaan.

15 kommenttia:

 1. Loistava tuli peitostasi! Minulla on pari pitsipeittoa, joita en meinaa raaskia värjätä. Täytynee bongailla uutta peittoa ja värjätä se, on niin kivan näköinen nimenomaan tuo harmaan sävy. Mistä tuota väriä saa, ihan marketin hyllyltäkö? Saako pesukoneen puhtaaksi vielä värjäyksen jälkeen :)

  VastaaPoista
 2. Ostin löytötavaratalosta väriä, saa varmaan aika monesta paikasta, pidin aika kalliina kun reilu 8euroa/pkt. Olisi ollut sellaisia "käsinvärjäysvärejä" puolet halvemmalla mutta en uskaltanut lähteä niillä koittaan.
  KOne piti pestä värjäyksen jälkeen periaatteessa kahteen kertaan, niin lähti kyllä puhtaaksi. En kuitenkaan ihan valkoista pyykkiä pesisi seuraavassakaan koneellisessa vielä.
  Kirjopyykkiin ei mitään jäämiä värjäytynyt :)

  VastaaPoista
 3. Tuli tosi kiva, tykkään tuollaisesta savunharmaasta. Mulla olisi päiväpeittovaje....tällä hetkellä lakana päiväpeittona. :) Löytyisipä kirpparilta joku ihana pitsipeite...ne on kyllä aika hinnoissaan nykyään, vaikka saa toki käsityönä ollakin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos oikein hyvästä ideasta ! :-)

  Peitto on kuvassa oikein kivan näköinen !

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis lopputulos, ja rohkea teko tuo värjääminen. Onneksi onnistui!

  VastaaPoista
 6. Harmaa peite (dylonilla värjätty) metallikorissa oli joskus Parolan asemalla. Hitsi mulla on hyvä muisti! :D

  Siitä tuli ihana! Mä olen monesti miettinyt noita, kun pitsipeittoja olis vaikka kuinka, mutten sitten ole raaskinnut. Jotenkin säälin virkkaajan tunteita tai jotain :) Mutta ehkä joskus rohkaistun!

  Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 7. ihan kauhean hieno! Myös täällä tekstiilivärjätty harmaaksi, tosin meidän kaupassa ei ollut juuri tuota sävyä. Olisin kyllä halunnut. Tosi makee!

  VastaaPoista
 8. Vierailen ekaa kertaa blogissa ja tulen vierailemaan toistekin! Kivoja juttuja kasottain! :) Palaamisiin!

  VastaaPoista
 9. Mukava avata kone ja tulla katsoon, olisikon mitään kommenttia kukaan jättänyt ja tälläinen määrä =) Kiitos ihan jokaisesta!! Vielä niin ilahduttavia viestejä ootte jättänyt.
  Vähän jännitin, koska tässä juuri voi tulla tuo Emilian mainitsema "virkkaajan tunteiden sääliminen" :) Itsellä oli sitä samaa, hetken, kunnea ajattelin että kertakaikkiaan ei peitettä tule pidettyä vaaleana, niin parempi "tuunata" omaan makuun.
  Helpottavinta oli ehkä se että oma äiti tykkäsi, koska tämä jotain perintövirkkuita vieläpä. Tykkäsi niinkin paljon että saattaisi jopa omansakin värjätä ja oli ehdottamassa jotain vielä radikaalimpaa väriä; shokkipinkkiä =) Terkut äipälle!!

  Ja Emilialla supermuisti, joo parolan asema ja selman värjäkset pitää käydä heti tsekkaan uusiksi. Niissä olen sitten tähän ideaan törmännyt!!

  Mari, tervetuloa toistekin!!

  VastaaPoista
 10. Mulla on myös mummin virkkaama peitto, joka pitäisi joskus uskaltaa ja jaksaa värjätä, sillä kalalangan värisenä se ei kyllä ole kiva. Tuo tummaharmaa näyttää kyllä kivalta!

  VastaaPoista
 11. Voi vitsi, äidilläni oli joskus itse virkkaama pitsipeitto, en tiedä antoiko hän sen jollekkn vai miten sille on käynyt... tuommoisena harmaana minäkin sen huolisin!

  VastaaPoista
 12. Vau! Mulla on mummimi virkkaama peitto, mutten ole millään raskinyt sitä varjätä.. jos kirpparilta löydän jonkun vastaavan, niin sen voin ja värjäänkin! kun nyt sellaisen löytäsin :D Mutta tästä sun peitosta tuli kyllä tosi hieno!

  VastaaPoista
 13. Tulipas tosi kaunis värjäämisen jälkeen!

  VastaaPoista