tiistai 21. kesäkuuta 2011


Luen ekovuodesta manhattanilla, olen ahminut kirjan viimeisille sivuille. Suosittelen!
Paljolti tuttua juttua, mutta hauskalla tapaa kirjoitettuna! Ei paasausta, eikä turhantärkeää nippelitietoa.
Lainasin serkultani myös toisen kirjan; mats-eric nilssonin: aitoa ruokaa. Se menee seuraavaksi lukuun.

Ajattelin että olisi hyvä ja järkevää vähentää koneella istumista iltaisin ja vaikkapa lukea. Huomaan vaan meneväni entistä myöhempään yöunille kun hyvä kirja on kesken.

Ja kun huomaan kukkuvani myöhempään illalla, huomaan myös juovani kahvia entistä enemmän. Tällä voisi olla yhteyttä...?
Ajattelin siis vähentää sitä ja siirtyä taas enemmän teelinjalle.
Ilman aamukahvia tosin en osaa olla.
Ja kun nyt olen ajatellut niin kauhean paljon, ajattelin vielä koittaa hauduttaa teetä pihamaan antimista. Vinkkejä otetaan vastaan, mitä voisi teehen käyttää?

Tein annoksen persikka-banaanijugurttia, johon hain kasvimaasta sitruunamelissaa, sekin kelpaisi varmaan teehen? Mahtava tuoksu!

Kuvat on hetki ennen ukkosta. Äsken kuvia ladatessa jyrisi aikalailla. Esikoinen laski salaman ja jyrinän väliä. Pääsi jonnekin kymmenenkieppeille joka kerran. Ei nyt ihan kohdalla ollut, mutta vettä tuli kuin saavista kaatamalla.

Tulipa sekavanoloinen sepustus, kuten sanoin ajatuksia on pää täynnä, ehkä liiankin pursuilee. Pitänee ottaa kynä kauniiseen käteen ja laatia muutama pääkoppaa tyhjentävä lista.

6 kommenttia:

 1. Itse oon kuivattanut ainakin koivun lehtiä ja viinimarjapensaiden lehtiä teetä varten, muistelisin myöskin että jotkut kuivattavat apilankukkia.

  VastaaPoista
 2. Puutarhamansikoiden "kannoista" ja metsämansikan lehdistä tulee kuivattamalla taivaallisen makuista teetä=D

  VastaaPoista
 3. Minunkin ystäväni lupasti lainata tuon aitoa ruokaa kirjan. Kävin yksi päivä lueskelemassa e-koodi.com sivuilla ja teito lisää tuskaa niin se vaan on. Juuri mietin, että pitäisipä käydä kirjastossa ja lainata luettavaa. Viime kerrasta on niin älyttömän kauan ja hyvään kirjaan on ihana uppoutua täysillä. Kirjastossa niitä kirjoja on vaan niin liikaa, ei tiedä mistä lähtisi liikkeelle jollei etsi jotain tiettyä. En ole ollut koskaan kahvinjuoja enkä ennen teenkään. Nykyään vihreää tai valkosita teetä menee monta kuppia päivässä, siihen jää hyvällä tavalla ''koukkuun''. Kahvista minulle tulee heti ''tärinä'' koska en ole siihen oikein tottunut. Cappucino kyllä maistuu ihanalta.

  VastaaPoista
 4. Itse olen samanlainen kukkuja tällä hetkellä. On niin valoisaa pitkälle yöhön ja en edes malta nukkua. Aamuisin pitää kuitenkin nousta töihin. Välillä se tuntuu vaikealta edellisen illan valvomisen jälkeen. Mulle on mies sanonut että menen tuhatta ja sataa ja pitäisi kuulemma lopettaa koneella iltaisin roikkuminen ja tulla makkariin rauhottumaan. Olenkin koittanut muutamaan otteeseen ja juuri lukemalla kirjaa. Olen lukenut viimeaikoina aika rankojakin kirjoja, mutta toisaalta taas se pitää mielenkiintoa yllä ja taas valvon. Näin kai mennään niin kauan kun päivisin kuitenkin jaksaa. Tuo Kirsin ehdotus puutarhamansikoista ja metsämansikoista kuullostaa kyllä hyvältä. Ei että mä odotan, että pääsen oman kodin pihalle touhuamaan =)

  VastaaPoista
 5. Olen lukenut tuon Ekovuoden varmaan kolme kertaa, se on aina yhtä hyvä, semmoinen että se pitää lukea säännöllisin väliajoin että muistaa, että jaksaa itsekin yrittää.

  Teetä voisi hauduttaa ainakin hiostetuista vadelman, mansikan ja maitohorsman lehdistä, nokkosesta, sekä murskatuista piharatamon lehdistä. Jälkimmäisestä voi muuten tehdä myös kylpyveden väsyneille jaloille!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kivoista vinkkiviesteistä!!! Siis teetä voi tehdä kuivattamalla, miten kuivatatte?
  Ja mitä on hiostaminen? Höyryttämistä? :))

  Taidampa googletella asiaa vielä lisää...

  Mirva, kiva kuulla sinustakin =) Olen myös samaa mieltä, tuo kirja kannattaisi, pitäisi omistaa. Ja lukea silloin tällöin.

  VastaaPoista