tiistai 14. kesäkuuta 2011

pyykkipoikamuistutin ja pöydänkulma
Ja pahoitteluni heti alkuun että kuvat on epätarkkoja kun valoa taas niukanlaisesti.

Ostin yhdestä käsityökojusta tuollaisen hauskan, pirteän värisen muistilappupidikkeen. Kiva ja simppeli idea, olisi helppo toteuttaa itsekin! Vaikka lahjaideaksi?
Jokaiselle viikonpäivälle on oma eriväriseksi maalattu pyykkipoika...
Ripustin "muistuttimen" keittiön oveen paremman paikan puuttuessa.

Pieni kuvamaistiainen myös uudesta-vanhasta pöydästä, joka meille kulkeutui viikonloppuna. Ihana! Pöytä on puhdas maaleista ja täynnä ajan jälkiä, en meinaa maalata, mutta mietin olisiko syytä antiikkivahalla tms. käsitellä?

Samana sunnuntaina meille kotiutui myös yksi reilu satavuotias patakaappi. Laittelen kuvia kun tämän huone alkaa muotoutuun. Niin ja kun valoa taas enemmän.

Kyllä vesisade tuli tarpeeseen, ja ihan kiva sisälläkin puuhailla kaikenlaista. Ja yöt nukkuu paremmin. Eli on näissäkin päivissä puolensa.

7 kommenttia:

 1. Moikka =) Kiva kun laitoit viestiä =)) Hei mä vahasin mein vanhan lipaston, patakaapin ja tuolit liberon antiikki vahalla. Olen tykänny. Antaa pehmeän pinnan puulle ja mukavan pinnan. Käutin tosi tummaa väriä, mutta sitä on myös värittömänä. Suosittelen kyllä =) Kivoja kuvia sulla on viime postauksessakin. Tuo vanhan pöydän pinta näyttää herkulliselta =) Löysitkös jotain sieltä kirpulta?

  VastaaPoista
 2. suveliina, kiitos =)
  En löytänyt yhtään mitään. Olen tällähetkellä jotenkin ronkeli :D ja ehkä ihan hyvä niin.Pitäisi taas päästä osasta eroon. Kun vaan osaisi luopua, heh!
  Kiitos vahavinkistä!! Onkin seuraava päätös, haluanko käsitellä värittömällä vai juuri tummemmaksi..

  VastaaPoista
 3. Moikka!

  Pakko kommentoida, vaikka olenkin satunnainen lukija. Sulla on kiva blogi ja nättejä kuvia.. Tuo pöytä vaikuttaa tosi kauniilta ja jos minulta kysytään, niin älä missään tapauksessa vahaa. Niillä saa kyllä ihan kivan pinnan, mutta et voi enää koskaan puhdistaa tai maalata pöytää, jos vahaat sen..Eikä oikeasti vanhoissa kuuluisi käyttää vahaa. Öljyä ehdottaisin mielummin.. mutta tää on mun näkemys, kukin saa tehdä niinkuin itse tykkää =) Toivottavasti et pahastu kommentistani, ei ole tarkoitus loukata tai muuten olla törkeä..halusin vain sanoa mieliåiteeni

  VastaaPoista
 4. Hei kiitos sinulle anonyyminä kirjoittanut, ilmanmuuta otan vastaan vinkkejä kaikkiin suuntiin, nyt tulikin lisää siis mietittävää. Eikö vahan päälle voi koskaan halutessaan maalata? Tarviipa perehtyä asiaan, nimittäin ei ole ollenkaan sanottua etten joskus haluaisia maaliakin käyttää.
  Tykkään pöydän pinnasta, mutta koska se on "paljaana" niin mietin että tarvitseeko jotain ns. suojaa? ettei kaikki tahrat, läikät, laikut jää pintaan niin näkyviksi!

  VastaaPoista
 5. Onpa täällä kauniita kesäpostauksia! I love!

  VastaaPoista
 6. Tosi mahtava toi muistitaulu :) Ehkä joudun varastamaan idean...

  VastaaPoista
 7. Niin, vahan päälle ei maali tartu, joten jos joskus haluaisit sitten pöydän maalata, joutuisit hiomaan paksun kerroksen pintaa pois ja silloin minun mielestä pöytä menettää tuon ihanan vanhan pinnan. Suosittelen öljyämistä, jolloin lika ei tartu niin helposti ja on maalattavissa myöhemmin päälle. Öljyämistä voi sitten uusia, kun edellinen alkaa kulua pois. =) Lisää vinkkejä saa varmasti öljyjä myyvistä yrityksistä, en osaa suositella mitään tiettyä merkkiä tms. Pöytä on kyllä ihastuttava noinkin, mutta ymmärrän jos haluat sen käsitelläkin..

  VastaaPoista