torstai 6. syyskuuta 2012

poikienhuonePojilla on talon isoin huone. Se yläkerran oikeastaan ainoa varsinainen huone, me nukutaan siinä yläkerran "rappusaulassa". Huoneeseen kuuluu myös alkovi, josta en nyt sattuneesta syystä ottanut kuvia (isomman pojan valtakuntaa, hänen haluama järjestys ja niin paljon omia juttuja että jätän tämän blogin ulkopuolelle).

Kun pojat ovat pian 4v. ja pian 8v. niin ikäero sanelee jonkinverran (aika paljon) leluissa ja leikeissä.
Aiemmin huoneessa oli lelukaapit tuossa vaatekaapin jatkona, mutta sitten sain tarpeekseni ainaisesta kinasta mikä hylly on kenenkin ja kuka saa leikkiä missäkin. Vaikka moni lelu on toki yhteinen ja pienempi perinyt isommalta suurimman osan, on huone nyt jaettu leluhyllyköillä kahtia.
Mietin että huoneen voisi jakaa vielä selkeämmin kahdeksi kahdella vaatekaapilla, joissa olisi esim. liukuovet, niin ei veisi tilaa ovia auottaessa. Mutta se sitten joskus...
Onko teillä lapset yhteisessä huoneessa? Onko huone jaettu kahtia huoneenjakajilla tai kaapeilla tai jollain muulla tapaa? Toimiiko?
Poikien huoneen melkein kaikki huonekalut on kierrätettyjä. Nuorimman sänky on isäni hankkima aarre, joka on ollut molemmilla pojilla pinnasängystä seuraava sänky. Lelukaapit on osia vanhempieni käytöstä poistetusta kirjahyllystä, ja ne on sudittu valkoisiksi. Vaatekaappi on veljeni vanha, sen päällystin jokinaikaa sitten AkuAnkoilla. Esikoisen lempparihuonekalu, kuulemma. Vihreä tuoli on kirpparilta. Liitutaulun olen saanut lapsena, samoin esikoisen sänky on vanha sänkyni joka maalattiin yhdessä pojan kanssa petroolin väriseksi. Ikean nukkamatotkin on ostettu secondhandina.
Kierrätys on paitsi järkevää, myös hauskaa (löytämisen riemua).

Hetken aikaa huone on taas kovassa huudossa. Leikit luistavat kun leluilla on paikkansa ja leikkiä vähän avittaa alulle. Pian ollaan taas siinä pisteessä että puolet leluista on roudattu pitkin olkkaria ja alakertaa eikä ole "mitään tekemistä".

8 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Mites toi vihreä nyt varsinkin miellytti, vaikkeen yleensä oo ollenkaan vihree tyyppi?? Kierrätysideasta tykkään myös, just se löytämisen riemu ja muutenkin, ettei tarvii ostaa enempää uutta.

  Meillä on molemmilla omat huoneet, mutta tykkäisin kyllä ajatuksesta, että olis yhteinen nukkumahuone ja yhteinen leikkihuone. Ikäeroa vaan on se 5 vuotta, niin ei mee kyllä jutut oikeen yksiin. Severin huonetta on tullut kuvailtua, mutta ei enää Oskarin huonetta, sattuneesta syystä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Teija! En oo itsekään "vihree" tyyppi sisustuksessa, mutta poikien huoneeseen tunnun haalivan kaikki maailman värit, ihankuin muka malttaisin olla sitten muualla kodissa neutraalimpi ;)

   Oon myös miettinyt tuollaista huonejakoa, mutta ne leikit ja kaverit ei ihan aina mee just yksiin...hankalaa, omat huoneet olis kyllä se paras!!

   Poista
 2. Kiva huone pojilla! Tuo vanha sänky on tosi namu!

  Meillä on neideillä 5v ja 7v yhteinen huone, mutta onneksi lelutkin ovat aika paljon yhteisiä, tai ainakin samoja sarjoja. Kiva olisi jakaa huone selkeästi, mutta neliöt eivät riitä. Jotakin välihyllyä kyllä vois miettiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti Nonna! se on namu! Mä mietin seuraavaks että mihin sängyn sitten laittaa kun nuorin on iso siihen? Teillä on siinämielessä neideillä niin sopiva ikäero että ei tuossa iässä ihan niin hirveesti tunnu ja myöhemmin vielä vähemmän! Mä mietin sellaista ikean tilanjakajaakin pyörillä, olis helppo liikutella no mutta katsellaan....:)

   Poista
 3. Ihana tuo sänky !

  Meillä on molemmilla omat huoneet, pienet sellaiset. Yhteinen huone voisi olla hyvä ratkaisu, molemmat kun hyökkäävät öisin aikuisten sänkyyn... jospa lapset nukkuisivat yhdessä paremmin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos petriina! Meillä ei (onneks) enää isompi kinkee viereen yöllä mutta pienempi nukkuiskin vallan vieressä ja välissä...(huoh)...eli ei ainakaan vielä meillä auta yhteinen huone uniasiaan, tarttis vaan sitkeemmin kantaa poika aina takaisin omaan sänkyynsä. Mutta lapsesta sen mukavampaa kuin nukkua kainalossa. :)

   Poista