keskiviikko 3. lokakuuta 2012

feng shui

Jotenkin feng shui ja energiavirrat käy järkeen, taas toistaalta koko fengshui-sanoina kuulostaa aikansa eläneeltä ja vähän kliseiseltä. Onko se pelkkää uskomusta ja humpuukia? Vai voisiko feng shuin "oppeja" noudattamalla tai soveltamalla saada elinvoimaa lisää? Estääkö tavarapaljous ja epäjärjestys voimasta parhaalla mahdollisella tavalla? Jo maalaisjärjellä ajatellen; estää.

Silkasta kiinnostuksesta tarttui toissapäivänä kirjastosta mukaan kirja; Paikat kuntoon, feng shuin avulla (Karen Kingston). Sattui oleen palautettujen kirjojen hyllyssä eli  todellakin osui vain silmiin.

Siltä istumalta kahlasin kirjan läpi, ja ihan ymmärrettäviä pointtejahan kirja oli täynnä, joiden pohjalta päätin alkaa ties kuinka monennen kerran karsimaan tavaraa ja rojua ympäriltämme. Aloitin eilen siivouskaapista, josta lähti puoli jätesäkillistä ihan vaan roskiin!! Verannalta karsin kokonaisen jätesäkillisen. Sitten olisi vuorossa vintti ja kellari. Ne onkin ne suurimmat romunkeräyspaikat.

Tässä muutama ote kirjasta:
 "Jos kodin kaikki nurkat ovat rojua täynnä, ei elämään mahdu enää mitään uutta. "

"Tavaroita täynnä olevan kodin siivoaminen  vie ainakin tuplamäärän aikaa, sillä lisäksi itse tavaratkin kaipaavat puhdistusta."

"Kellari edustaa menneisyyttä ja alitajuntaa. Siivoton kellari kuvastaa menneisyyden ratkaisemattomia ongelmia, jotka voivat olla hyvinkin raskaita."

"Feng shuin mukaan pääsisäänkäynti edustaa asennetta ulkomaailmaan ja omaan elämään. Järjestä sisääntulotila sekä sisältä että ulkoa siistiksi."

Askeettisuuteen tässä ei ole tarkoitus mennä, eikä tarvettakaan. Enkä koskaan haluaisin elääkään steriilissä ympäristössä (se olisi yhtä huono vaihtoehto), mutta turhien tavaroiden hamstrailussa olisi paljonkin "oppimisen" varaa. Tai ainakin siinä että osaisi laittaa sitten vastaavasti tavaraa kiertoon sopivassa suhteessa, ennenkuin hukumme tavaraan.

Kirjassa on myös viimeinen osio joka käsittelee mielen siivoamista. Tässä sieltä parhaita paloja:
"Kuulin kerran sanottavan, että huolehtiminen on kuin keinuhevonen, vaikka keinuisi kuinka nopeasti hyvänsä, ei pääse mihinkään. Huolehtiminen on silkkaa ajan hukkaa. Se kuormittaa mieltä ja estää ajattelemasta selkeästi."

"Juuri ne asiat, joista nauttii, saavat elämän kukoistamaan. Jos vain aina tekee töitä varaamatta aikaa itselleen tai jos vain hoitaa muiden asioita huolehtimatta itsestään, henki näivettyy ja kuolee. Varaa siis päiväjärjestyksessä ensin aikaa itsellesi ja täytä se sitten muilla asioilla."

"Kun kaikki asiasi ovat ajan tasalla, elät nykyhetkessä ja elämä rullaa. Hoida asiat ajantasalle äläkä anna niiden enää koskaan karata käsistä. Saat enemmän energiaa kuin uskotkaan. Lapset osaavat tämän. He elävät hetkessä ja mehän kaikki tiedämme, mitä tarmonpesiä he ovat."

                                                                                               ♥

Kuva on blogistani melkein päivälleen kahden vuoden takaa. Otettu meidän "lähirannasta" syyskuun viimeinen päivä 2010.

8 kommenttia:

 1. Voisit ehkä tykätä fengshui-bogistani http://fengshuiblogi.blogspot.fi/

  Hannupekka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jätit kommenttia!! Pitääkin vierailla :)

   Poista
 2. Tuo kirja pitäisi lukea aina puolen vuoden välein uudelleen, että saisi motivaation kaikenlaiselle rojuterapialle. Sinun intosi kuulostaa kadehdittavan ihanalta! Säkin kanssa pitäisi tosiaan liikkua, että jotain näkyvää syntyisi!

  Minulla on täällä samantyyppisiä aatoksia ja mietin juuri postausta samantyylisen kuvituksen kera! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Motivaattorina se kirja kyllä toimi! :)) Ja mietinkin mistä ihmeestä tätä virtaa nyt piisaa!? Vai tuleeko se totaalinen kausi kohta perästä ettei huvita mikään? Meillä on niin samat puuhat ja ajatukset!!

   Poista
 3. Turha roina ahdistaa. Ainakin minua. Siksipä en haalikaan kotiin tavaraa vaan kaikella pitää olla joku käyttöfunktio ja vaatekaappikin on aika tyhjä... mutta pärjään!
  naurattaa tuo kellari-viisaus... Asumme kerrostalossa ja kehumatta itseään täytyy myöntää, että meidän häkkivarasto on ainut josta romut eivät kaadu ovelta syliin! :D

  Mutta ei tätä ole aina elämässäni ollut. Muutama vuosi sitten tein kunnon inventaarion, jonka aloitin omasta vaatekaapista. Siitä se sitten levisi kaikkialle muuallekin 5 henkisen perheemme kodissa. Eipä ollut ihan tuskaisin muutto keväällä toiselle paikkakunnalle siltä osin. Kiitin itseäni jo ajoissa tehdystä inventaariosta. Ja silti keväällä kannatimme entisen kotipaikkakuntamme lähetyskirpparia aika avokäsin. :)

  Ja kaiken tämän taustalla on vain oma kyllästyminen turhaan tavaraan ja materiaan. En siis edusta fengshuita tms. ideologiaa.

  Iloa syksyysi!

  vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin todellakin alko ahdistaa ja oikein huolella! Sulla on hyvä asenne :))) kiva kun jätit kommenttia :)

   Poista
 4. Mä luulen, että mun pitäisi lukea tuo kirja, ajatuksella. Tarvitsen jotain tukea ajatuksilleni.

  Kuva on mielettömän hieno !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis. Maisema oli silloin tosi satumainen...
   Kyllä mä suosittelen lukemaan, ihan kivalla tavalla kirjoitettua asiaa!

   Poista