torstai 18. lokakuuta 2012

pinottuja tyynyjä, haravoituja lehtia, pestyjä pyykkejä...
Ylpeänä myönnän että herättiin tänään klo.10.10. Yövaatteissa oltiin vielä klo.13.00. Siinä aamulla kahvia puoli pannullista, yksi leikkii ja yksi pelailee pleikkaa. Vaihdan verhoja, teen kauppalappua, mietin synttäritarjottavia, pyöritän pyykkiä, ripustelen kuivumaan. Raahaan tavaroita yläkertaan, mietin voisiko mattojen paikkoja vaihtamalla saada vaihtelua.
Vaihdan toisenkin Peikonlehden ikkunan alle. Pinoan tyynyjä, taittelen vilttejä. Etsin servettejä ja lasken pillejä. Haaveilen raidallisista paperipilleistä ja tiedän pikkumiehen ilahtuvan ilmapalloista.
Yllätyksekseni saan pojat innostumaan pihalle lähdöstä. Märkäähän siellä on, ja vaatteet saa heittää samantein koneeseen. Ollaan pari tuntia pihassa ja saadaan viimeiset lehdet haravoitua kasoille. Enää kärrääminen kompostiin. Katselen tyhjää kukkalaatikkoa ja lisään ostoslistaan valkoiset Callunat. Sekä ulkotulet ja tuikkukynttilät.
Syksysynttäreissä on parasta pihan ja kodin valaiseminen kynttilöillä. Tunnelmallista ja toisaalta hämärässä ei vieraat nää vaikka joku nurkka tulisi huonommin jynssättyä.

2 kommenttia: